Lokalna samouprava

Vandali za tri godine gotovo demolirali veliko igralište u naselju Tanasko Rajić. Grad Pirot i Regionalna deponija ga ponovo uređuju

Ogromno igralište u naselju Tanasko Rajić, jedno od najlepših u gradu, izgrađeno je pre tri godine zahvaljujući donaciji EU i uz učešće Grada. Tada je to bilo najlepše igralište u gradu, ali su vandali za svega tri godine uspeli da unište dobar deo mobilijara, uništene su i ukradene kapije, klupe, ljuljaške… Regionalna deponija Pirot, kao društveno odgovorna kompanija poslala je svoje radnike i tehniku pa će ovo igralište ponovo dobiti stari sjaj. Akciju je podržao i Grad Pirot a radove, koji su već u toku, danas je obišao i predsednik Gradske skupštine Milan Popović. 

-Od jednog lepog igrališta koje smo napravili zahvaljujući EU došli smo u situaciji da ne možemo da ga održavamo jer zbog zabrane zapošljavanje ne možemo da angažujemo jednog ili dva radnika. Ipak, Regionalna deponija Pirot kao društveno odgovorna kompanija sama se javila i dobrovoljno dala radnu snagu i mehanizaciju da se ovo igralište uredi. Ovaj ceo kompleks je važan i zbog toga što ćemo ovde, nadamo se, biti izgrađen i Starački dom u Pirotu, za šta je Gradska uprava već preduzela korake-kazao je predsednik Popović.

Slobodan Jovanović, poslovođa iz Regionalne deponije kazao je da uprkos činjenici da ovo javno preduzeće posluje sa malim brojem zaposlenih, iniciralo ideju da se ovo igralište uredi.

-Imamo malo zaposlenih ali ćemo i u narednom periodu, kao društveno odgovorna kompanija,  učestvovati i inicirati slične akcije-kazao je Jovanović.

Meštanin ovog dela grada Jovica Panajotović kazao je da mu nije jasno šta našu omladinu tera da lome i uništavaju.

-Često ih opominjem da to ne rade, ali to nema efekta, oni nastavljaju da se tako ponašaju. To je problem i vaspitanja dece jer je to namenjeno mladima, ali i nama starima jer mi tu možemo da sednemo, da odmorimo i da uživamo. Bio je tu i zamak, koji je potpuno uništen, polomljene su ljuljaške, klupe…-kaže Panajotović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker