Lokalna samouprava

Usvojen rebalans budžeta, stvoreni uslovi za nove investicije, sva javna preduzeća poslovala dobro

Na današnjoj sednici Skupštine Grada odbornici su ogromnom većinom glasova usvojili veliki broj važnih odluka za funkcionisanje Grada u narednom periodu. Usvojen je rebalans budžeta čime će se budžetski višak ostvaren zahvaljujući uštedama iz prošle godine, preneti u nove investicije, izgradnju infrastrukture, kao i u socijalna davanja i za razvoj turizma, a usvojeni su i izveštaji o poslovanju svih javnih preduzeća u gradu, koja po rečima gradonačelnika Vasića, zbog pozitivnog i domaćinskog poslovanja predstavljaju primer za javna preduzeća širom Srbije. 

Predsednik Gradskog parlamenta Milan Popović kazao je da je sednica protekla u pravoj radnoj atmosferi, a usvojen je veliki broj važnih odluka.

-Imali smo veliki broj značajnih odluka, o javnim preduzećima, pojačanje brige o deci, bilo je konstruktivne polemike, u svakom slučaju vrlo sam zadovoljan-kazao je predsednik Popović.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je građanima Pirota postalo potpuno normalno da čuju izveštaje o pozitivnom poslovanju gradskih javnih preduzeća, što nije slučaj u mnogim gradovima širom Srbije gde su javna preduzeća često u blokadi, posluju sa velikim minusom ili su prezadužena. To u Pirotu zadnjih desetak godina nikako nije slučaj.

-Javna preduzeća posluju sa dobitkom, normalno funkcionišu. To nažalost nije praksa u drugim gradovima. Kada gradovi, odosno gradski budžeti budu bez deficita i sva javna preduzeća posluju pozitivno, što je slučaj upravo sa našim gradom, mislim da će celoj državi biti bolje u ekonomskom pogledu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Mimica Kostić Đorđević, iz Odborničke grupe Srpske napredne stranke kazala je da su odbornici SNS-a podržali sve ključne odluke na današnjoj sednici poput usvajanja rebalansa budžet, jer se po njenim rečima, na taj način stvaraju uslovi za nove investicije i za dalji napredak i poboljšanje kvaliteta života u Pirotu.

Na današnjoj sednici formirana je još jedna odbornička grupa – “Najbolje za Pirot”. Odborničku grupu čine tri dosadašnja odbornika SNS-a, koji su, kako sami kažu, izbačeni iz Odborničke grupe SNS-a, te su se odlučili da formiraju novu odborničku grupu koju čine dr Žarko Todorović, Ivan Jovanović i Zoran Stojanović.

U SNS-u kažu da će se narednih dana o novim kadrovskim rešenjima oglasiti na konferenciji za novinare kada će biti saopšteni svi detalji.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker