Lokalna samouprava

Uspešna poslovna godina privredne komore Pirot

Sednice Upravnog odbora i Skupštine Ugovorne okružne privredne komore Pirot održane su u petak, 12. januara 2018. u velikoj sali Pirotskog upravnog okruga.

Tom prilikom usvojena je Odluka o korekciji cene članarina, razmotreni izveštaji o radu za 2017. i plan rada za 2018. godinu. Komora je u prošloj godini uspešno realizovala mnogobrojne aktivnosti i uspostavila značajne kontakte. Sa ciljem obeležavanja uspešnog rada Komore i početka nove poslovne godine, nakon Sednica organizovan je novogodišnji koktel za članove i saradnike Komore.

Sednicama su prisustvovali predstavnici Slobodne zone Pirot, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, predsednik opštine Dimitrovgrad dr Vladica Dimitrov, predsednici opština Bela Palanka Goran Miljković i Babušnice Slađana Nikolić, načelnica Pirotskog okruga Slađana Tončić, direktor kompanije Gramer iz Aleksinca, jednog od najvećih investitora u Srbiji – Pjer Luiđi Đione i mnogi drugi uspešni privrednici.

Gradonačelnik Vasić istakao je da UOPK Pirot za kratko vreme pokazala odlične rezultate ali i pokazala da je postojanje komore bilo potrebno našem okrugu.

-Organizovane su razne akcije, od seminara za preduzetnike, do bolje komunikacije izmedju samih privrednika. Čini mi se da su ovakve institucije mnogo bliže članicama nego što je to bila Privredna komora Srbije, mada mi sa njom imamo dobru saradnju. Mislim da ova komora ima dobar plan za budućnost i da će ostvarivati dobre rezultate-kazao je gradonačelnik Vasić.

Predsednik UOPK Pirot dr Dragan Kostić kazao je novinarima da je na sednici usvojen izveštaj o radu za 2017. godinu i planovi za 2018. godinu.

-Komora ima 160 članova što je značajan podatak a svake nedelje imamo nove kompanije koje nam se pridružuju što je pokazatelj da ova organizacija ima budućnost-kazao je predsednik Kostić.

Pjer Luiđi Đione, direktor kompanije Gramer i savetnik predsednika Komore istakao je da ovaj region ima veliki potencijal i da je važno da male kompanije jačaju svoj potencijal.

-Gramer je jedan od najvećih investitora u Srbiji, zajedno sa FiliP Morisom, Tigar tajersom i drugim kompanijama. Vrlo je važna saradnja među kompanijama za budućnost regiona, a upravo velike kompanije su šansa za male kompanije koje treba da budu snabdevači i da se povežu sa velikim kompanijama u regionu. Ta saradnja može da se intenzivira i poboljša upravo kroz postojanje ovakvih Komora-kazao je Đione.

Stručni savetnik predsednika Komore Nebojša Bogdanović kazao je da pokretanje UOPK Pirot predstavlja istorijski momenat za ovaj kraj. 

-Ova komora ima odličnu budućnost. Posle samo četiri meseca postojanja ona je svojim programima i aktivnostima i te kako opravdala postojanje-kazao je Bogdanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker