Lokalna samouprava

Uprava grada Pirota poziva građane da zajedno kreiraju budžet

Odsek za budžet Uprave grada Pirota saopštava da je u toku priprema budžeta za 2022. godinu i naredne dve budžetske godine, tako da građani Pirota mogu učestvovati u njegovoj pripremi. Ovo je prilika da se građanstvo aktivno uključi u proces kreiranja budžeta, s obzirom na važnost koju ima. Na takav način direktno se može uticati na kreiranje lokalne politike i izgradnju međusobnog poverenja – Uprave grada i građana.

opstina pirot

U saopštenju koje je Uprava grada uputila javnosti, pored ostalog, se kaže:

“Jedino što treba da uradite je da date sugestiju šta je prema vašem mišljenju prioritet da se izgradi, uredi, ili unapredi neka od usluga za narednu godinu. Ne mora da to budu veliki projekti od strateškog značaja, pažnju mogu zaslužiti i mali projekti i usluge koji će građanima vaših mesnih zajednica, vaše ulice, zgrade, naselja poboljšati uslove života, oplemeniti životni prostor, privući nove stanare, ili poboljšati snabdevanje u svim vidovima vaših potreba.

Prikupljanje predloga će trajati od 24. avgusta do 3. septembra 2021. godine. Naša je obaveza da vas po sređivanju predloga obavestimo, putem medija, koji od vaših predloga je ušao u uži izbor za realizaciju.

Vaše predloge možete proslediti majlom[email protected] ili lično na ulazu u zgradu grada Pirota na predviđenom obrascu” – kaže se u saopštenju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker