Lokalna samouprava

UNICEF obeležava Mesec roditeljstva i u Pirotu

Pirot, 14. jun 2019 – Tokom juna meseca UNICEF u Srbiji i partnerske institucije i organizacije na području Pirota organizovaće brojne aktivnosti kojima će se obeležiti Mesec roditeljstva. Ove godine sve je pod okriljem poruke Pozitivno roditeljstvo – dar za ceo život, a cilj je da se podigne svest i razumevanje među roditeljima, starateljima, stručnjacima, lokalnim zajednicama, institucijama i kompanijama o  važnosti podsticajnog roditeljstva za razvoj i učenje dece ranog uzrasta.

UNICEF-Srbija/Pančić

Aktivnosti tokom meseca juna koje se dešavaju u Pirotu, ali i širom zemlje, posvećene su osnaživanju roditelja kako bi se u punoj meri uključili u odrastanje svoje dece, ne samo kao podrška njihovoj dobrobiti, zdravlju, uključujući imunizaciju i ishrani već i kao partneri u igri, istraživanju, zajedničkom učenju i druženju. Kvalitetni odnosi, veštine i znanja koje dete gradi u najranijem uzrastu predstavljaju temelj za kasniji samostalan i uspešniji život, a roditelji imaju ključnu ulogu u tome.

Samo neka od dešavanja u Pirotu tokom juna su: radionica u romskom naselju čitanje deci i sa decom koju realizujeNVO Ternipe 25. juna.

Tokom celog meseca juna patronažne sestre pružaju podršku roditeljima oko komunikacije i igre u najranijem detinjstvu kroz  svakodnevne rutine i porodične aktivnosti. Posebna pažnja se posvećuje većem uključivanju očeva u brigu o zdravlju, ishrani i ranoj stimulaciji u porodičnom okruženju i vršnjačkoj zajednici.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker