Gradska hronika

Ukradene kamere sa Zatvorenog bazena

Nepoznati lopovi su tokom noći ukrali čak četiri kamere sa objekta Zatvorenog bazena. Kamere su se nalazile sa spoljne strane zgrade na visini od čak četiri metara, ali to nije bila prepreka za lopove da ukradu kamere. Osim kamera sa Zatvorenog bazena, kako je Pirotskim vestima kazao direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić, kradu se čak i cevi koje se koriste za izgradnju vodovoda ka selu Ponor zbog čega se meštani već organizuju kako bi sačuvali od lopova cevi i kako projekat priključenja Ponora na gradski vodovod ne bi bio zbog toga usporen.

zatvoreni bazen_1_1

Po rečima direktora Kostića, kamere još uvek nisu bile u funkciji ali su bile postavljene.

-Kamere se nalaze na visini od čak četiri metara, što znači da za taj čin nekome je bila potrebna oprema poput merdevina, jer nije jednostavno doći do tih kamera. S  druge strane, mi tamo imamo fizičko obezbeđenje, slučaj smo prijavili policiji i nadamo se da će počinioci biti privedeni pravdi. To nije jedini problem vezan za krađe. U ranijem periodu na bazenu je odneto nekoliko stotina metara električnih kablova, zatim armatura, cigle, građa i mnogo toga drugoga. Neverovatno je da se u vremenu kada gradimo jedan kapitalni objekat koji će ostati u amanet našoj deci, neko se usudi da stane na put tome i gleda da uništi ono što je stvarano godinama-kaže Kostić.

zatvoreni bazen_2_1

Osim Zatvorenog bazena, na udaru lopova i vandala su čak i vodovodne cevi koje se koriste za izgradnju vodovoda ka selu Ponor.

-To je još jedan primer da ljudi uopšte ne znaju šta kraju, jer cevi koje se ugrađuju za vodovod do sela Ponor su specijalne cevi koje ne mogu nikom da koriste osim ovom potisnom cevovodu. To su cevi visokog pritiska, velikog prečnika, spajanje cevi se vrši posebnim instrumentima i aparaturom. Desilo se to da je neka cev odvučena u polje, meštani su našli, prijavili smo policiji, mislim da se već tamo meštani organizuju da vrše noćne i dnevne straže kako bi sačuvali ono što je za njih jako značajno-kaže Kostić i dodaje da su sredinom ove godine ukradene i specijalne jako skupe led-diodne svetiljke sa mosta Gazela.

-Neko je polomio dve svetiljke. Nije to polomljeno kamenom jer je za to potrebna specijalna planinarska oprema da se dođe do njih sa spoljne strane mosta kako bi mogle da se polome svetiljke. Ako postoji veza između ta tri čina, onda je to zaista veliki kriminal. Ako se radi iz nehata, što čisto sumnjam, onda neka  ide na dušu ljudima koji to rade-kaže Kostić.

Slične vesti

3 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker