Obrazovanje

Učenici Tehničke škole u Nemačkoj će učiti kako da programiraju pametne kuće, 3D skeniranje i 3D štampu

Tehnička škola realizuje svoj treći po redu Erazmus+ projekat u oblasti stručnog obrazovanja i obuka. Ovog puta, u periodu od 27. aprila do 11. maja, grupa od osamnaestoro učenika u pratnji troje profesora boravi na stručnoj obuci u Lajpcigu u Nemačkoj.

Projektom Industrija 4.0 u školama predviđeno je da devetoro učenika trećeg razreda obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija pohađa dvonedeljnu obuku iz oblasti programiranja pametnih kuća, dok će devetoro njihovih vršnjaka sa obrazovnog profia Tehničar mehatronike učiti 3D skeniranje i 3D štampu. Partner u projektu je renomirana kompanija Vitalis iz Lajpciga sa decenijskim iskustvom u sprovođenju Erazmus obuka.
Pored usvajanja stručnih znanja i veština, ovo putovanje će učenicima pružiti priliku da usavrše znanje engleskog jezika, kao i da se upoznaju sa drugom kulturom, evropskim kulturnim vrednostima, znamenitostima zemlje i grada domaćina. Realizacija ovog projekta je još jedna u nizu potvrda kvaliteta i uspešnosti učenika i nastavnika Tehničke škole.

TEHNIČKA ŠKOLA DOMAĆIN XXVII Regionalnog takmičenja iz Osnova elektrotehnike 1 i 2, Elektronike i Energetske elektronike

U subotu, 29. aprila 2023. godine Tehnička škola će biti domaćin XXVII Regionalnog takmičenja iz Osnova elektrotehnike 1 i 2, Elektronike i Energetske elektronike. Pored učenika naše škole, svoje znanje iz različitih predmeta u okviru područja rada Elektrotehnika odmeriće i učenici iz Niša, Zaječara, Leskovca, Kladova, Vranja i Surdulice. Nakon prijema takmičara i gostiju uslediće izrada testova od 11 do 13 sati, a konačni rezultati bi trebalo da budu poznati oko 17 časova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker