Obrazovanje

Učenici Tehničke škole predstavili svoja inovativna rešenja na Regionalnom takmičenju iz preduzetništva “Poslovni izazov”

Regionalno takmičenje iz preduzetništva pod nazivom „Poslovni izazov“ u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji održano je 02.11.2022.god. Na takmičenju je učestvovalo 115 učenica i učenika, iz 15 gradova i opština sa teritorije jugoistočne Srbije.

Tehničku školu su predstavljali učenici Mladen Ristić , Aleksandar Panić i Milan Stojanović, koji pohađaju obrazovni profil Elektrotehničar informacionih tehnologija. Svi učesnici bili su podeljeni u timove od po 5 članova iz različitih škola i imali su zadatak da osmisle biznis ideju kao odgovor na izazov koji im je postavio domaćin takmičenja.

Njihov izazov, odnosno zadatak bio je da osmisle proizvod ili uslugu koja će pomoći razvijanje kulture čitanja kod mladih ljudi. Cilj je bio da se pronađe način na koji će pisana reč postati deo svakodnevnice njihovih vršnjaka, a ujedno biti u skladu sa tehnologijom.

Rešenja timova u kojima su bili učenici Tehničke škole su:

– „Korak do znanja“ – online biblioteka koja će omogućiti korisnicima da u bilo kom vremenskom trenutku i mestu čitaju i slušaju omiljena dela;
– „Travel book“ – pružanje usluge putnicima tokom putovanja avionom ili autobusom, da uz pomoć aplikacije odaberu knjigu iz baze podataka koja se stalno ažurira i
– „Bring to life“ – izrada interaktivnih knjiga namenjenih najmlađim čitaocima, koje će im pomoći da lakše vizuelizuju pročitani tekst koristeći 3D animacije, dobijene skeniranjem QR koda u samoj knjizi.

Mentori učenika su Sanja Rančić, nastavnik ekonomske grupe predmeta i Bojan Ćirić, nastavnik stručnih predmeta iz oblasti elektrotehnike.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker