Obrazovanje

UČENICE EKONOMSKE ŠKOLE PIROT DRUGE NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU U MALOM FUDBALU

Paraćinu je 10. i 11. maja 2022. godine održano Republičko takmičenje u FUTSALU za učenice srednjih škola. Na turniru je učestvovalo 8 najboljih školskih ekipa iz Srbije, pobednica međuokružnih takmičenja. Pored učenica iz Ekonomske škole Pirot, igrale su ekipe iz Sportske Gimnazije iz Beograda, Kruševca, Subotice, Novog Sada, Prištine, Požarevca i Topole.

U takmičenju po grupama Ekonomska škola Pirot je zauzela prvo mesto, pobedivši ekipe iz Požarevca i Prištine i odigravši nerešeno sa ekipim Sportske Gimnazije iz Beograda.
U finalu protiv ekipe srednje škole iz Subotice, koju čine reprezentativke Srbije, Piroćanke su izgubile 10:4 i zauzele odlično 2. mesto u Državi.
-Iskoristio bih priliku da se pohvalim kako naša škola ima višegodišnji kontinuitet u postizanju vrhunskih sportskih rezultata. Beležimo prva Republička mesta u muškom i ženskom fudbalu, gimnastici, streljaštvu i značajne rezultate u svim ostalim sportovima.
Sportski uspesi Ekonomske škole Pirot rezultat su istrajnog i posvećenog rada i učenika i nastavnika. Pored redovnih školskih obaveza, sticanja znanja i veština trudimo se da kod učenika razvijamo i sportsku kulturu i negujemo i zdravo telo i zdrav duh-navodi direktor škole Marjan Ćirić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker