Lokalna samouprava

U aprilu početak proizvodnje u pirotskom pogonu Makaron mode

Kompanija “Makaron moda” uveliko radi na adaptaciji novog proizvodnog pogona u Pirotu, na površini od četiri hiljade devetsto kvadrata, u prostorijama nekadašnje Industrije alatnih mašina “Lola Sarlah. Ova renomirana Kompanija ima svoju proizvodnju u Velikoj Plani, ali sve veći zahtevi tržišta nameću potrebu za proširenjem. Nedavno je objavljen konkurs za prijem radnika iz Pirota i deo se već nalazi na obuci u Velikoj Plani.

Obuka radnika će uskoro početi i u Pirotu. U svakom ciklusu biće po trideset polaznika, od toga po deset bez iskustva u oblasti konfekcije. Lokalna samouprava Pirota maksimalno podržava otvaranje proizvodnje u Pirotu jer je u planu upošljavanje velikog broja radnika, za početak oko tri stotine. Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, kaže da se uverio u investiciju u Velikoj Plani i sposobnosti Kompanije da uspešno plasira svoje proizvode na probirljiva tržišta. On veruje da će ogromna većina radnika dobiti šansu da radi, ali ono što je veoma važno za same radnike i Kompaniju je da tu šansu i opravdaju.

Kako je najavio vlasnik Kompanije proizvodnja u Pirotu bi trebalo da počne sredinom aprila. U toku su završni radovi na opremanju proizvodnog pogona. Zarade radnika će se obračunavati prema učinku. Uz zagaratovanu zaradu zaposleni će imati šansu da, u zavisnosti od učinka, ostvare veći dohodak. Pored tekstilnih radnika Kompaniji su potrebni i administrativni radnici. Svi zainteresovani mogu se prijaviti u Job info centru u Pirotu i na kapiji “Sarlaha”.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker