Gradska hronika

Traktorista koji je vozio brzom saobraćajnom trakom namenjenom za saobraćaj iz suprotnog smera, zadržan u PU Pirot

Na području Policijske uprave  Pirot, u protekloj nedelji, od 22. do  28. aprila, dogodilo 6 saobraćajnih nezgoda, od toga 1 sa povređenim licem, u kojoj je 1 lice zadobilo lake telesne povrede i 5 saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U istom periodu, od strane policijskih službenika saobraćajne policije, PUPirot, otkriveno je i sankcionisano ukupno 685 prekršaja, od kojih 421 prekršaj nepoštovanja ograničenja brzine kretanja vozila, 9 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1 prekršaj upravljanje vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.policija

U toku je međunarodna akcija pojačane konrole učesnika u saobraćaju (ROADPOL), usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, kao i da će tokom prvomajskih i uskršnjih praznika od 02. do 07. maja biti sprovedena 4. Centralna akcija pojačane kontole učesnika u saobraćaju, usmerena na otkrivanje prekršaja nepoštovanja brzine kretanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoza dece, nepropisnog preticanja, kao i drugih prekršaja kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju. Iz PU Pirot apeluju na građane da poštuju ograničenje brzine kretanja vozilom i pravila saobraćaja, naročito onih koji se tiču psihofizičkih uslova za upravljanje vozilom.

Iz Policijske uprave saopšteno je da je 27. aprila, na autoputu, od strane pripadnika saobraćajne policije PU Pirot, zaustavljen vozač traktora, koji je upravljao traktorom krećući se preticajnom – brzom saobraćajnom trakom namenjenom za saobraćaj vozila iz suprotnog smera. Imajući u vidu da je vozač izazvao neposrednu opasnost za druge učesnike u saobraćaju, isključen je iz saobraćaja i zadržan u prostorijama Policijske uprave u Pirotu.

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Pirotu će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima, naročito onih koji vode ka izletištima i drugim lokacijama koji građani tradicionalno posećuju u dane praznika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker