Gradska hronika

Toplana Pirot: Snabdevanje gasom uredno, ako zatreba koristiće se i mazut

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, a zahvaljujući spremnosti pirotske Toplane, isporuka toplotne energije Piroćancima počela je znatno ranije od utvrđenog datuma. Takođe, uprkos poznatim problemima na energetskom tržištu, gas je obezbeđen i do sada se u Pirotu grejna sezona odvija bez ikakvih problema.

U pauzi zmeđu dve grejne sezone Toplana u Pirotu je obavila sve neophodne pripreme i startovala sa radom u skladu sa potrebama uslovljenim vremenskim prilikama kaže, direktor, Bratislav Ćirić. U početku je bilo uobičajenih problema na sekundarnim, kućnim  instalacijama koje su prozračivane i ubrzo je sistem počeo da funkcioniše kako treba. U tehničkom pogledu Toplana nema nikakvih problema, ali energetska kriza dovela je do nekih nepoznanica i neizvesnosti kaže, direktor, Ćirić.

“Očekivali smo probleme oko Nove godine, svi znamo i vidimo napore predsednika države i Vlade u pregovorima oko cene gasa, ali ovih dana desilo se nešto nepredviđeno, nastala je havarija u Bugarskoj na Balkanskom toku gasovoda odakle Srbija povlači velike količine gasa. Jedan broj toplana u Srbiji nije mogao da isporučuje toplotnu energiju zbog toga. S obzirom da smo mi na “ostrvskom” snabdevanju i da koristimo gas nije ni nas zaobišla ta vanredna situacija. Pre dva dana imali smo znatnih problema da dobavimo gas, ali, snašli smo se, imamo dobavljača koji ima respekt prema Gradskoj toplani i mi smo taj problem premostili. Kako čujemo u medijima stvar se normalizovala i za sada nemamo problema”- kaže Ćirić.

Ćirić dodaje da, ukoliko bude potrebno, Toplana je spremna da koristi mazut tako da korisnici njenih usluga ne treba da brinu.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker