Lokalna samouprava

Svi kapaciteti za doček Nove godine prodati

Svi smeštajni kapaciteti u Pirotu za predstojeće novogodišnje praznika odavno su rasprodati pa se već sada ne može naći niti jedan slobodan krevet za doček 2015. godine u Pirotu, izjavio je Pirotskim vestima direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

Pirot kalePo njegovim rečima, sve kapacitete rezervisale su turističke agencije iz Bugarske za svoje klijente koji u sve većem broju dolaze u Pirot.

Ogromno interesovanje turista iz Bugarske za naš kraj datira od januara 2013. godine, tačnije od prvog Sajma peglane kobasice kada smo uspostavili odličnu saradnju sa vodećim bugarskim turističkim agencijama. Već sada je izvesno da više nema slobodnog kreveta za doček Nove godine a prve rezervacije obavljene su još januara ove godine, i već avgusta gotovo da je bilo sve rezervisano. Ono što najviše privlači turiste iz Bugarske u Pirot jeste veoma kvalitetna hrana pa osim vikendom, turisti dolaze i radnim danom. Blizina Pirota i Sofije je takođe veoma bitan faktor, ali i činjenica da je u našim restoranima dozvoljeno pušenje, dok u Bugarskoj to nije slučaj imajući u vidu da je reč o zemlji koja je članica EU.  U Pirotu trenutno raspolažemo sa nešto preko 200 ležajeva što ni izdaleka nije dovoljno da se zadovolji tražnja za smeštajnem. Zbog toga svi željno iščekujemo da se završi rekonstrukcija hotela “Pirot” čime će Pirot konačno dobiti reprezentativan smeštajni objekat u kome će na jednom mestu, što je vrlo važno, moći da se smesti veliki broj ljudi, čime će Pirot postati još bolja sredina za tranzitni, ali i kongresni turizam. Već na proleće planiramo da turistima iz Bugarske ponudimo nove sadržaje, organizovane ture obilaska manastira i verskih objekata u našem kraju, ali i lovni, ribolovni turizam, kao i obilazak staroplaninskih vodopada-kazao je Zlatkov Pirotskim vestima.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker