Sport

Svetosavski turnir u gimnastici održan u Pirotu

Danas je u hali Kej održan tradicionalni Svetosavski gimnastički turnir u organizaciji Gimnastičkog kluba Soko iz Pirota.

Veliki broj mladih i talentovanih gimnastičara nadmetao se danas u brojnim disciplinama.


U danu koji je za nama u sportskoj Hali Kej održan je IX za redom gradski Svetosavski gimnastički turnir u organizaciji Gimnastičkog kluba “Soko 2011” uz podršku Grada Pirota i Sportskog centra Pirot. Na takmičenju je nastupilo više od 90 takmičara i takmičarki u različitim starosnim kategorijama. U I turnusu učestvovali su naši najbolji takmičari koji su se nadmetali u najstarijoj apsolutnoj kategoriji sa slobodnim sastavima u višeboju. Titulu najbolje gimnastičarke Pirota osvojila je Milica Golubović koja je odbranila prošlogodišnji tron najbolje takmičarke a u muškom višeboju titulu najboljeg gimnastičara je takođe kao i prošle godine poneo Nemanja Manić.

Plasmani u Apsolutnoj kategoriji:
ŽSG

1.Milica Golubović
2.Mila Nikolić
3.Nikolina Ilić
4.Mila Đurić

MSG

1.Nemanja Manić
2.Nikola Popović
3.Mihajlo Milošević
4.Andrija Petrović

U takmičarskom A programu u ženskoj i muškoj konkurenciji po kategorijama rezultati su bili sledeći:
ŽSG
III selekcija – do 12 godina
1.Dajana Živković
2.Helena Manić
3.Anja Petrović

II selekcija – do 10 godina
1.Nikolina Aleksić
2.Dunja GligorijeviGligorijević
3.Mina Marinković
4.Maša Stefanović
I selekcija – do 8 godina
1.Nikolina Kostić
2.Vera Gligorijević
3.Maša Đigov
MSG
III selekcija- do 12 godina

1.Milija Todorović
2.Vuk Aleksić
3.Mateja Spasić
II selekcija- do 10 godina

1.Mihajlo Andonović
2. Ognjen Bojović
3. Danilo Petković

II B selekcija – do 10 godina

1.Tadija Rančić
2.Bogdan Ćirić
3.Jakov Mladenović
4.Mihajlo Stojanović

I A selekcija- do 8 godina

1.Nikola Sokolović
2.Mihajlo Stojković
3.Mateja Stojanov

Takmičenje u II turnusu nastavljeno je u takmičarskom C progamu u muškoj i ženskoj gimnastici po kategorijama dok su najmlađi članovi imali nadmetanje u poligonu spretnosti i okretnosti.
Svi takmičari u odnosu na uzrast i program koji takmiče imali su prilike da pokažu svoje motoričke veštine i da shodno tome budu nagrađeni. Ovo takmičenje je prvo u godini gde sa svojom devetogodišnjom tradicijom ima za cilj da okupi sve članove gimnstičkog kluba na jednom mestu i gde svi mogu da pokažu svoju trenutnu pripremu i formu.

-Ovom prilikom bi se zahvalili sudijama iz Niša koji su uveličali naš tradicionalni turnir i svojim objektivnim odlukama doprineli kvalitetu takmičenja. Takođe upućujemo zahvalnost svim našim brojnim saradnicima koji su učestvovali u pripremi i organizaciji Svetosavskog gimnastičkog turnira. Najiskrenije čestitke upućujemo svim roditeljima naših članova koji podržavaju svoju decu i i daju poverenje Gimnastičkom klubu “Soko 2011” i trenerima gde svi zajedno činimo da obezbedimo zdrave i savremene uslove za dečiji motorički napredak i zdravo odrastanje. Hvala i pirotskim medijima koji dugi niz godina prate naše aktivnosti i beleže rezultate i razvoj kluba! Hvala našim članovima na sjajnoj srčanosti, borbenosti i datoj pozitivnoj energiji koja je danas bila prisutna u Hali Kej. Puno sreće u takmičarskoj 2020.godini-poručuju iz ovog kluba.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker