Kultura

Sve popularniji, rokenrol bend, Buč Kesidi i u Pirotu

U okviru Pirotskog kulturnog leta Udruženje građana “Ternipe” iz Pirota realizuje projekat pod nazivom “Pop rok kultura”. Tim povodom u sklopu ovog projekta održaće se  koncert pop rok benda BUČ KESIDI iz Pančeva, 11. avgusta na Maloj letnjoj sceni u Pirotu. Članica UG “Ternipe”, Silvija Nešić, istakla je da “Ternipe” radi već 12 godina sa osnovnim zadacima na integraciji Roma i Romkinja, ali kako je Udruženje raslo tako su i ambicije rasle. Sada je fokus ne samo na Romima već i na svim mladima iz Pirota, jer sam naziv Ternipe znači mladost.

“Dostigli smo nivo da možemo da radimo za sve mlade u Pirotu. Želim da najavim da će naše Udruženje ovog leta imati mnogo aktivnosti, a najviše me raduju aktivnosti koje se odnose na kulturu. Pre svega želim da najavim koncert rok grupe BUČ KESIDI koji će se održati na otvorenoj sceni našeg grada i to je novina za UG “Ternipe”. Prosto, shvatili smo da su potrebe mladih različite. Imamo one koji vole rok muziku, one koji vole narodnu, radimo i na negovanju etno muzike, pa smo tako odlučili da organizujemo ovaj koncert. Ono što je važno da kažemo za ovu grupu jeste da nju čine dvojica muzičara – gitarista i bubnjar. To je novi bend koji je i te kako u usponu. Nastupali su na različitim festivalima širom Evrope i Srbije. Naravno bili su i na Exzitu i naše je zadovoljstvo i čast što su prihvatili da dođu u Pirot” – rekla je Nešićeva.

Koncert je zakazan za 11. avgust sa početkom u 21 sat. Nije slučajno što je baš taj datum izabran, rekla je Nešićeva, s obzirom da se već sutradan obeležava Međunarodni dan mladih. Koncert je besplatan i održava se uz podršku grada Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de