Obrazovanje

„Sunce“ Mlekarske škole osvetlilo Plovdiv – Vredno priznanje na TF Fest-u u Plovdivu

Učenici Mlekarske škole sa domom učenika “Dr Obren Pejić” učestvovali su na 27. po redu Međunarodnom festivalu učeničkih virtuelnih kompanija, „TF Fest 2024“ koji je održan u Plovdivu u Bugarskoj. U konkurenciji preko sto virtuelnih kompanija iz osam zemalja Evrope učenici Mlekarske škole iz Pirota osvojili su specijalno priznanje za najaktivniju inostranu kompaniju na ovogodišnjem takmičenju.

Učenici Mlekarske škole predstavili su se sa dve virtuelne preduzetničke kompanije: Rehabilitacioni centar “Sunce” i pekara „Tradicija“. Timove su činili učenici drugog i trećeg razreda obrazovnih profila veterinarski tehničar: Jovana Tričković, Lana Manić, Luka Jovanović, i pekar: Isidora Mijić i Bojana Radev. Pod budnim okom mentora Saše Rangelova i Radosava Pejčića učenici su demonstrirali preduzetničke veštine, družili se sa vršnjacima i razmenjivali znanja i iskustva. Mladi preduzetnici pokazali su zavidan nivo znanja i kreativnosti iz ove oblasti i dostojno su prezentovali svoju školu i svoj grad.

Mentor Saša Rangelov kaže da nisu očekivali nagradu  s obzirom da firmu čine učenici drugog razreda koji se kroz program školovanja još nisu upoznali sa predmetom Preduzetništvo. “To ovoj nagradi daje još više na značaju. Svako priznanje dolazi posle puno uloženog truda i rada. Radili smo vredno, pripremali se dugo, i vraćamo se kući sa peharom. Nakon prošlogodišnje nagrade za najbolju inostranu kompaniju, možemo reći da nastavljamo kontinuitet osvajanja priznanja, što nas još više obavezuje za naredna takmičenja. Najveća nagrada za sve nas su dečiji osmesi i druženje sa vršnjacima iz raznih evropskih zemalja” – rekao je mentor, Saša Rangelov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker