Kultura

“Strah – jedna topla ljudska priča” pirotskog Pozorišta naišla na odličan prijem publike na prestižnom pozorišnom festivalu u Užicu

“Festivalsku turneju” tokom novembra ansmbl Pirotskog narodnog pozorišta počeo je ovih dana gostujući prvi put na prestižnom Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda” u Užicu. Dva dana pre toga, 4. novembra, pirotski ansambl gostovao je u Kraljevu. Oba puta odigrana je predstava “Strah – jedna topla ljudska priča” – autorski projekat Igora Vuka Torbice. Kako nam je rekao direktor Narodnog pozorišta u Pirotu, Gradimir Filipović, predstava je naišla na odličan prijem publike, a na Festivalu u Užicu ocenjena je visokom ocenom.

Posle briljantnog nastupa u Kraljevu ista predstava odigrana je na jednom od najvećih festivala u zemlji – 26. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu kaže, direktor pirotskog Pozorišta, Gradimir Filipović. On kaže da je to velika čast za pirotski ansambl, jer je retkost da neko od manjih pozorišta učestvuje na njemu. Predstava “Strah – jedna topla ljudska priča” naišla je na odličan prijem i burnim aplauzima nagrađena.

Do sada se nije desilo da u jednom mesecu ima toliko gostovanja i tako važnih festivala, kaže Filipović. Do kraja meseca ide se iz predstave u predstavu, s obzirom i na redovne obaveze. Dečjom predstavom “Milica od pepela” pirotsko Pozorište učestvovaće na “Malom Joakimu” u Kruševcu, zatim sledi Festival proizvedenih predstava u Aleksincu, krajem meseca gostovanje na međunarodnom Festivalu DESIRE CENTRAL STATION FESTIVAL 2021. u Subotici, a početkom decembra pirotsko Pozorište učestvovaće na Balkan teatar festu u Dimitrovgradu.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker