Politika

SRS:Stvorićemo uslove da mladi ostanu ovde

Opštinski odbor SRS-a u Pirotu formirao je tim sastavljen od mladih i obrazovanih članova koji pišu program za mlade u našem gradu. Ovom prilikom pozivamo sve mlade ljude u Pirotu da nam se pridruže i da nam pomognu svojim idejama i predlozima, da dalje razvijamo ovaj program, kako bi bio što bolji i što kvalitetniji.

srs
Nenad Veljković, član opštinskog odbora i kandidat za odbornika kazao je na konferenciji za novinare da je najveći problem kod mladih ljudi  nezapošljenost.
-Mladima nedostaje da ih neko organizuje i pravilno usmeri. Mladima bismo pomogli da dobiju sve neophodne obuke o pokretanju privatnog posla. Moramo da podstaknemo preduzetnički način razmišljanja o tome koji bi posao mogli da pokrenu i rade. Pirotska opština ima veliki potencijal za razvoj turizma na Staroj planini, i za proizvodnju hrane. Konkretno mislimo na mini farme, ribnjake, plastenike, voćnjake, pčelarstvo. A lokalna samouprava i država moraju da obezbede tržište. Zbog toga SRS vidi rešenje u što bližoj saradnji sa Ruskom federacijom i izvozom na njihovo tržište. Podsećamo da ostale stranke nisu imale nikakav dugoročni plan kako da stvore uslove za zapošljavanje mladih. SRS pravi jednu dugoročnu strategiju za razvoj našeg grada. Tako nešto nije moguće bez ulaganja u obrazovanje novih naraštaja-kaže Veljković.

Bojan Manić, član opštinskog odbora i kandidat za odbornika dodaje da će SRS stvoriti uslove mladima da ovde studiraju, ali i da nakon toga ostanu da rade i doprinose razvoju svoje lokalne zajednice.

-Dobijanjem statusa grada otvorili bi se fakulteti i više škole koji će imati odseke koji nama trebaju, a to su smerovi u oblasti turizma, poljoprivrede, prehrambene industrije, ugostiteljstva, gumarske i hemijske industrije, medicine, kao i modernih informatičkih tehnologija-kaže Manić.

Predsednik okružnog odbora Bojan Ilić je podsetio da predstavnici lokalne i republičke vlasti nisu odgovorili našim sugrađanima zašto Pirot još uvek nije dobio status grada. Dobijanjem statusa grada otvara se mogućnost većeg priliva sredstava u lokalni budžet i mogućnost otvaranja fakulteta.

Slične vesti

2 Comments

  1. Поштовани суграђани, ниједан град на свету не може да се развија ако не улаже у своју будућност. А будућност сваког града јесу пре свега млади људи које он има. Због тога је за нас кључна ствар, у погледу дугорочног развоја Пирота, улагање у образовање и усавршавање нових кадрова.
    Морамо заиста подржати младе људе у нашем граду и пружити им шансу да овде остану. Потребно је створити им услове да овде студирају, али и да након тога остану да раде и доприносе развоју своје локалне заједнице.

    1. Citiram:”Mladima nedostaje da ih neko organizuje i pravilno usmeri. Mladima bismo pomogli da dobiju sve neophodne obuke o pokretanju privatnog posla. Moramo da podstaknemo preduzetnički način razmišljanja o tome koji bi posao mogli da pokrenu i rade”

      Zanima me ko je od vas koji pisete program,ostvaren u privatnom biznisu?to je prvi uslov da bi ste mogli da prenesete neka poyitivna iskustva.Navodite koje su sanse razvoja nase zajednice,ima istine u tome…samo mi se namece pitanje zasto ste vase clanove uhlebljavali u lokalnim javnim preduzecima,dok ste bili deo pirotske vlasti,pocevsi od predsednika OO odbora,Gosp.Bojana Ilica,bivseg potpredsednika Mikija Andjelkovica,pa nadalje,da ne nabrajam….pocnite menjanje od sebe,da bi mogli da ocekujemo da ste spremni da menjate i negativne pojave u lokalu.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker