Ostale vesti

SPS:Jedino se mi zalaženo za potpuno besplatno školstvo i zdravstvo

Jedino se Socijalistička partija Srbije zalaže za potpuno besplatno zdravstvo i školstvo u Srbiji, rečeno je danas na konferenciji ove stranke u Pirotu. Na konferenciji za štampu su predstavljeni neki od odborničkih kandidata te stranke poput dr Zorana Todorova, dr Bojane Rančić, dr Alida Milošević i drugi.

sps

Dr Rihard Šnele istakao je da SPS u Pirotu raspolaže izuzetno kvalitetnim medicinskim kadrom koji godinama unazad radi na poboljšanju zdravstvene zaštite u našem gradu.

-Mogu da kažem da SPS u Pirotu ima izvanredan zdravstveni kadar koji aktivno učestvuje u podizanju kvaliteta primarne zdravstvene zaštitu u našem gradu. SPS je socijalno odgovorna partija, borimo se za socijalnu pravdu, pre svega za održanje besplatnog zdravstvenog osiguranja i druga socijalna davanja-kazao je dr Šnele i pozvao građane Pirota da glasaju za SPS i zaokruže broj 3 i na lokalnom i republičkom nivou.

Dr Nenad Zdravković, takođe odbornički kandidat ove stranke kazao je da jedino za vreme vladavine ove stranke u Pirotu, do 2000. godine, na birou nije bilo nezaposlenih lekara.

-U Pirotu je 1991. godine bilo 50 lekara na birou bez posla. Devet godina kasnije, kada je SPS napustio vlast, nije bilo ni jednog lekara na birou. Kad su došli drugi, i nakon deset godina njihove vladavine, ponovo je bilo 50 lekara na birou. Jedino u programu naše partije jedna od temeljnih odrednica je socijala, zdravstvo, školstvo, jedino se mi zalažemo za besplatno zdravstvo i školstvo jer treba da se svi leče, a ne samo oni koji imaju para. Iako smo i sada deo vlasti, ova naša zamisao nije realizovana iz prostor razloga što nije isto imati 30 poslanika u republičkom parlamentu i imati 130. Nije isto imati 7 odbornika u lokalnom parlamentu i imati 27. Zbog toga pozivam građane da nam daju veću podršku kako bi se naš program realizovao. Ako dobijemo većinsku podršku, mi garantujemo realizaciju ovog programa-kazao je dr Zdravković uz konstataciju da jedino SPS opstaje svih ovih godina uprkos svim zbivanjima na političkoj sceni Srbije.

-SPS će opstati zato što opstaje njena ideja i program-zaključio je dr Zdravković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker