Gradska hronika

Slobodnoj zoni Pirot dodeljeno pet priznanja na Konferenciji Slobodnih zona AFZA

Na XXI konferenciji Slobodnih zona AFZA, održanoj od 1. do 4. novembra 2017. godine u okviru dodele godišnjih nagrada fDi Magazina Financial Times-a iz Londona za 2017. godinu, Slobodnoj zoni Pirot su dodeljena 5 priznanja: za najpogodniju lokaciju u Evropi za velike korisnike, za startap podršku malim i srednjim preduzećima, za pogodnosti za poslovanje, za ostvarene investicije i za podršku korisnicima za izvoz.

Nagrade je uručila direktorica fDi Šarlot Lojd a primio ih je Dr Dragan Kostić.

Konferencija je okupila veliki broj učesnika, i održana je sa ciljem razmene iskustava i unapređenja poslovne saradnje između slobodnih zona zemalja Latinske Amerike, Evrope i Afrike.  Na konferenciji su bili predstavnici zona sa tri kontinenta kao i direktori i menadžeri uspešnih svetskih kompanija.

U okviru B2B sastanaka, predstavnici Slobodne zone Pirot Dr Dragan Kostić i Aleksandar Simonović su razgovarali o mogućnostima saradnje sa predstavnicima Cargored Servicios Portuarios SLU, međunarodne logističke kompanije, Colon Maritime Investor, promotera centra za prekomorski transport, Canary Island Special Zone (ZEC), specijalne ekonomske zone, Construcciones en Zonas Francas SAS, slobodne zone Bogota, sa predstavnicima privredne komore Burkine Faso i sa predstavnicima World Free Zone Organizacije iz Dubaija.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker