Lokalna samouprava

Slobodna zona Pirot na značajnom skupu u Kartageni de Indijas

Slobodna zona Pirot, ali i generalno koncept slobodnih zona u Srbiji i povlastice koje za poslovanje u slobodnim zonama nude država i Grad Pirot predstavljeni su na veoma značajnom skupu U Kartageni de Indias na godišnjoj međunarodnoj konferenciji AICE 2017. pod nazivom “Kreiranje sledeće generacije slobodnih zona”. Skup organizuje Svetska organizacija slobodnih zona iz Dubaija.

Tokom konferencije organizovana je sajamska postavka slobodnih zona sveta. Kroz 5 panela i 6 radionica na konferenciji su razmenjena iskustva i prokazani primeri uspešne prakse različitih tipova slobodnih i specijalnih ekonomskih zona iz celog sveta.

slobodna zona pirot

Predsednik grupacije slobodnih zona i carinskih skladišta Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije i Izvršni direktor slobodne zone Pirot, Dr Dragan Kostić, ogržao je predavanje u okviru radionice “Mogućnosti za poslovanje u slobodnim zonama Evrope” tokom kojeg je predstavio različite regione i različite modele zona, koji pružaju široki raspon pogodnosti i podsticaja za investiranje i poslovanje sa posebnim primerima EU, Poljske, Rumunije i Makedonije. Tom prilikom predstavio je i Srbiju, srpske slobodne zone i Slobodnu zonu Pirot gde je posebno istakao mogućnosti za investiranje uz državne programe za podršku investicijama, zapošljavanju, izvozu i startap modelima.

slobodna zona pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker