Gradska hronika

Slobodna zona Pirot među društveno najodgovornijim firmama

Na svečanosti koja je održana u velikoj Sali Privredne komore Srbije održana je svečana dodela Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju tradicionalno, šesti put po redu, dodeljuje Privredna komora Srbije. Nagrade su uručene kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji.

Na takmičenju koje je trajalo šest meseci, učestvovalo je 50 kompanija koje su se takmičile u tri kategorije: velika, srednja i mala i mikro privredna društva.

O dodeli nagrada je odlučivao žiri sastavljen od predstavnika Privredne komore Srbije, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.

Od 29 finalista, Slobodna zona Pirot, ušla je među 5 najboljih u kategoriji mala i mikro privredna društva i time iskazala svoju opredeljenost prema filantropiji, kroz odgovoran odnos prema svojim interesnim stranama – korisnicima usluga, zaposlenima, vlasnicima, poslovnim partnerima, životnoj sredini, lokalnom okruženju, kao i društvu u celini.

U ime Slobodne zone Pirot priznanje je preuzela Marji Andonović, rukovodiocu sektora opštih i pravno-normativnih poslova, a nagradu je uručio Dragan Todorović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.  

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker