Božićna škola sporta

Škola fudbala “Gimnazijalca” i ove godine zapažena na Božićnoj školi sportova

Jedan od najredovnijih učesnika Božićne škole sportova u Pirotu je i SU “Gimnazijalac” kroz čiju Školu fudbala prođe na desetine dečaka. Tako je i ove godine, odziv dečaka je zadovoljavajući, a treninzi se održavaju u fiskulturnoj sali OŠ “Vuk Karadžić” od 9 do 10 časova. Sa decom radi, fudbalski trener, Goran Vasić koji kaže da je važno da deca nauče osnovne elemente fudbalske igre, ali isto tako i da nastave da se bave sportom.

“Drago mi je što dečaci dolaze, cilj nam je da se što više odvoje od ulice i da budu fizički aktivni, steknu naviku redovnog treniranja, da se druže i upoznaju nove drugare. Naravno, glavni cilj je da posle Božićne škole nastave da treniraju u nekom od brojnih pirotskih klubova. Dobar deo te dece nastavi da se bavi fudbalom, ali mnogi se opredele i za neki drugi sport, košarku, plivanje, gimnastiku i tako pronalaze sebe što je tipično za taj uzrast” – kaže Vasić.

Bez obzira koliko dece dođe treninzi se uvek održavaju prema planu i pažnja se maksimalno posvećuje svakom detetu. Deca uče kako se pravilno trči, šutira, driblije i tome slično, dodao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker