Lokalna samouprava

Situacija u Pirotu pod kontrolom. Prioritet – pridržavanje svih mera koje je propisala Vlada Srbije i stručnjaci

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije mr Vladan Vasić, kazao je da na osnovu svih raspoloživih podataka koje svakodnevno u više navrata dobija od zdravstvenih institucija, može da se kaže da je situacija u Pirotu, kada je o epidemiji korona virusa reč, pod kontrolom.

-Ne treba širiti paniku, ali treba preduzimati sve mere koju Vlada Srbije i struka preporučuju, posebno meru socijalnog distanciranja. Sve ono što je u nadležnosti Štaba za vanredne situacije i Grada Pirota mi smo uradili. Mislim da ćemo i u narednom periodu dobro organizovati ovaj grad. Ne smemo da širimo paniku i bezrazložni strah. Čak i oni ljudi koji su dobili ovaj virus, nisu prokuženi, oni su stanovnici našeg grada i njima je potrebna pomoć, treba im dostaviti namirnice, pružiti drugu pomoć. Naš Kol centar radi odlično, imamo preko 100 volontera, svakog dana dostavljamo narmirnice ljudima koji ne mogu da sebi obezbede hranu ili ne mogu da izađu u nabavku, ili iz bilo kog drugog razloga. Zajedno sa Radio klubom Pirot smo organizovali dostavu lekova po selima Stare planine, svi u ovom trenutku treba da imaju odgovornost i da rade svoj posao-kazao je gradonačelnik Vasić.

Vasić: Hvala svima koji radnim angažovanjem čine da život u Pirotu bude normalan tokom vanrednog stanja

-Zahvaljujem se i članovima Štaba, pomoćnicima za logistiku, volontere, svim članovima Štaba u Gradskoj upravi koji svakodnevno rade svoj posao, ljudima koji čiste ulice, onima koji su na crpnim stanicama, ljudima koji rade u trgovinama, Pirot je dobro snabdeven, svima koji radnim angažovanjem čine da život u gradu se normalno odvija. Pogotovu je važna uloga medija u ovakvoj situaciji-kazao je Vasić.

video TV Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker