Sport

Selektor Ilija Stolica: Dimitrije Kamenović je po ponašanju pravi model budućeg A reprezentativca

Danas je, pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U21, omladinska reprezentacija Srbije održala trening na stadionu kraj Nišave. Meč protiv Rusije igra se u utorak u Nišu, a u sastavu reprezentacije je i trenutno najtalentovaniji pirotski mladi fudbaler Dimitrije Kamenović, koji je ponikao u Radničkom a sada je i reprezentativac Srbije. Selektor “orlića” Ilija Stolica kazao je da su uslovi za rad u Pirotu bili odlični, da je glavni teren jedan od boljih u zemlji te da je teško naći ovako dobro pripremljen teren u Srbiji. On je istakao da veruje da će se u narednom periodu ovde u Pirot odigrati i neka zvanična utakmica, što je i politika FSS-a, da se i u manjim sredinama igraju zvanične utakmice.  Govoreći o Kamenoviću, Stolica je kazao da je Dimitrije, po svim parametrima, model budućeg A reprezentativca. 

-Nama je od početka bila ideja da što više gostujemo, da animiramo ljude širom zemlje, ne samo u Beogradu. U ovom trenutku smo u Pirotu, da vidimo kakve su mogućnosti treninga i ja se nadam u bliskoj budućnosti i utakmice. Verujem da bi ovde bilo veliko interesovanje i podrška tako da bi nama bila čast i zadovoljstvo da budemo u ovom delu Srbije možda i sa nekom zvaničnom utakmicom. Estonija je iza nas, lep temelj za naredni susret sa Rusijom koji će biti daleko ozbiljniji. Međutim, momci su pokazali i dali nam dozu optimizma da u utorak možemo da očekujemo sličnu predstavu i ja se nadam pobedi koja bi nas dovela u poziciju da opet budemo konkurentni za Evropsko prvenstvo-kazao je trener Stolica.

Po njegovim rečima, grupa u kojoj je naša reprezentacija je dosta ujednačena, a žreb nam nije išao u korist jer smo gostovali kod najvećih rivala. 

-Međutim, sada igramo više kod nas i želimo da to bude na domaćim terenima tamo gde će ljudi znati da prepoznaju i pruže podršku nacionalnom timu. Nakon Rusije, sa kojom igramo u Nišu, naredni meč nam je u septembru tako da imamo vremena da postignemo željeni cilj. Kada je reč o uslovima za rad u Pirotu, retko gde u Srbiji može da se nađe ovako dobro pripremljen teren. Prezadovoljni smo. Jedini problem u organizaciji samih utakmica može da predstavlja infrastruktura, ali to je nešto na čemu verujem da će se raditi. Sam teren i ono što postoji, verujte mi da retko u Srbiji možete da nađete ovako kvalitetnu podlogu, ne samo na glavnom, već i na pomoćnim terenima, tako da je sa te fudbalske strane nama zaista bilo zadovoljstvo raditi ovde-kazao je selektor Stolica.

Stolica: Dimitrije Kamenović je model budućeg A reprezentativca

-Dimitrije je po ponašanju i odnosu prema igri model budućeg A reprezentativca. Naravno, sve zavisi od njega, od okolnosti i toga kako će se razvijati. Međutim, ono što ima, potencijal koji poseduje, mislim da može da bude ponos svih ovde u Pirotu, pravi je predstavnik ovog kraja-kazao je trener Stolica.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker