Gradska hronika

Saznaj, Deluj, Reši – Program za mlede koji žele da uče i pokreću pozitivne promene

Otvoren je poziv za učešće u besplatnom programu za mlade Saznaj, Deluj, Reši (SDR)! Program je namenjen mladima koji imaju između 18 i 30 godina, dolaze iz Srbije i imaju motivaciju, viziju i želju da uče i menjaju svoje zajednice. Pored mogućnosti da se povežu i razvijaju ovo je jedinstvena prilika da kao pojedinci dobiju mentorstvo i tehničke i finansijske resurse za realizaciju ideje ili pokretanje rešavanja nekog problema u njihovoj lokalnoj zajednici. Konkurs je otvoren do srede 31. avgusta do 15h.  

Kroz ovaj program mladi dobijaju mogućnost da upoznaju i druže se sa vršnjacima iz cele Srbije, čuju  korisne informacije od uticajnih stručnjaka i nauče nove veštine koje će im koristiti kako u akademskom, karijernom,  tako i u aktivističkom delu života. Program je  prilika  da uz mentorstvo i tehničke i finansijske resurse mladi  realizuju svoju ideju ili pokrenu rešavanje nekog problema u svom kraju i povežu se sa različitim akterima zajednice i šire. Na kraju SDR druženja, na Samitu Inovacija, dobijaju mogućnost  da svoj  projekat predstave drugima koji mogu da  pomognu u realizaciji.

Nakon završenog programa dobija se  sertifikat. Program traje devet meseci, ali u fazama, koje će kombinovati druženja uživo i onlajn sastanke čiji ce termini biti prilagođeni redovnim školskim ili akademskim aktivnostima. Prijava se popunjava online do srede 31. avgusta do 15h.

Više informacija na IFES sajtu i vodiču za prijavu a adresa za pitanja i nedoumece je: SDR@ifes.org  Program Saznaj, Deluj, Reši sprovodi Međunarodna fondacija za izborne sisteme (International Foundation for Electoral Systems – IFES).

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker