Kultura

Sajam knjige i grafike – Promocije izuzetnih romana u organizaciji Narodne biblioteke Pirot

Na ovogodišnjem XXIII Salonu knjige i grafike, koji će obilovati brojnim književnim dešavanjima, Narodna biblioteka Pirot, kao suorganizator u delu pratećih programa, imaće dve promocije. Autorka, Ana Atanasković, u subotu 19. marta, predstaviće svoj roman „Moja ljubav Nikola Tesla“ koji je pobudio veliku pažnju čitalačke publike. U utorak, 22. marta, biće predstavljen roman, književnice i istoričarke, Laure Barne, “Sve moje sestre.

Roman “Moja ljubav Nikola Tesla” je intimni spis pun fascinantnih podataka i dragocenih opisa koji na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jednog od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena. Osim autorke, o romansiranoj biografiji Ketrin Mekmehon DŽonson, žene koja je neizmerno volela velikog naučnika Nikolu Teslu, govoriće i Sanja Živković, profesorka književnosti.

Novi roman, književnice i istoričarke umetnosti, Laure Barne, „Sve moje sestre“, inspirisan životom i delom velikog književnika Rastka Petrovića, biće promovisan u utorak 22. marta. O porodici Petrović, Rastku i Nadeždi i srpskom modernizmu govoriće, autorka, Laura Barna i, profesorka književnosti, Jasmina Manić.

Promocije na ovogodišnjem Salonu knjige održavaće se u Klubu Doma kulture, sa početkom u 19 sati.

Tokom svih dana trajanja Salona knjige i grafike u Narodnoj biblioteci Pirot važiće popust na godišnju članarinu od 50%.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker