Gradska hronika

Roditelji iz naselja Rasadnik pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za učesnike potrage za Monikom Karamanović i njenim otmičarem

Povodom potrage za otmičarem dvanaestogodišnje devojčice iz Niša, Monike Karimanović, Udruženje građana Ternipe iz Pirota pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za porodicu Monike i sve koji učestvuju u iscrpljujućoj potrazi za otmičarem koga u medijima nazivaju “Malčanski berberin” i dvanaestogodišnjom devojčicom Monikom. 

Kako je Pirotskim vestima kazala Radmila Nešić, iz pomenutog udruženja, reč je o inicijativu grupe roditelja iz naselja Rasadnik.

-Povodom nestanka devojčice Monike Karimanović, danas se koordinatorki za romska pitanja u Pirotu i udruženju građana Teripe , javila grupa roditelja iz naselja Rasadnik sa inicijativnom da se pokrene akcija podrške roditeljima u potrazi za Monikom. Inicijativa roditelja je da se prikupe sredstva za pomoć ljudima koji su na terenu za potrebe benzina, hrane. Kako kažu roditelji iz Pirota “ Ako nismo direktno u potrazi za detetom, možemo bar na ovakav način da damo podršku ljudima koji su danima na terenu i damo podršku rodteljima male Monike. Naša želja je da mala Monika u novogodišnjoj noći kao i sva ostala deca bude pored svojih rotielja”, poručili su roditelji.

-Volonteri Udruženja građana Ternipe , od jutros od 10.00 sati su na terenu i zajedno sa grupom roditelja prikupljaju dobrovoljan prilog za pomoć u naselju Rasadnik. Svi ljudi koji su iz drugih naselja, a žele da se daju svoju podršku u ovoj akciji mogu da se jave predstavniku inicijative grupe roditelja , DejanuMemiševiću, na telefon 0613169525 ili lično u ulici Rasadnička 16-kaže Nešićeva za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker