Lokalna samouprava

Reciklaža i po staroplaninskim selima – postavljeni kontejneri za PET ambalažu u Pokroveniku

Osim u gradu, gde je već zaživeo sistem za primarnu separaciju otpada, postavljen je veliki broj kontejnera a domaćinstva su dobila nove kante, sistem za reciklažu i prikupljanje plastičnog otpada, tačnije PET ambalaže, uspostavlja se i po selima na Staroj planini. Ovih dana žičani kontejneri su postavljeni i u staroplaninskom selu Pokrovenik, kazao je Pirotskim vestima predsednik MZ Pokrovenik Slavoljub Kostadinović. Ovo selo postalo je izuzetno posećeno u poslednjih par godina, vidikovci Smilovica, Kitka i Sorlica prava su turistička atrakcija ovog dela Srbije, a selo  je postalo i prava Meka za filmadžije iz celog sveta, pa su mnogi meštani izdavanjem svojih kuća i imanja za potrebe snimanja uspeli lepo da zarade. 

Inače, ovo prelepo staroplaninsko selo za kratko vreme postalo je prava turistička atrakcija, a sve zahvaljujući izuzetnom radu MZ Pokrovenik i njenog predsednika Kostadinovića. Od uspavanog sela u koje, osim meštana, decenijama gotovo da niko nije odlazio, zahvaljujući opremanju vidikovaca Smilovica, ali i Kitke i Sorlice. Urađen je i projekat za asfaltiranje puta do sela, što bi, po najavama, moglo da se desi već naredne godine. Takođe, Kostadinović je inicirao i pregovore sa Vodovodom i kanalizacijom kako bi se u potpunosti osiguralo i poboljšalo vodosnabdevanje u selu.

Slavoljub Kostadinović, predsednik MZ Pokrovenik
Slavoljub Kostadinović

Selo je ove godine na zaista veličanstven način obeležilo svoju seosku slavu koja simbolično, predstavlja nadu u svetlu budućnost ovog starpolaninskog bisera.

Ovaj sadržaj nastao je u okviru projekta pod nazivom “Štedi, jer vredi”, sufinansiranog od strane Gradske uprave Pirot, u okviru javnog poziva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker