Gradska hronika

Radovi na zameni javne rasvete pri kraju – Dok se ne završe moguće da neke ulice povremeno budu u mraku

Zamena javne rasvete u Pirotu, na principu javno privatnog partnerstva, počela je u drugoj polovini prošle godine. Do sada, najveći deo posla je završen, sva sijalična mesta su zamenjena, ali radovi još uvek nisu kompletno završeni, pa, relativno, često dolazi do ispadanja sistema i nefunkcionisanja javne rasvete u pojedinim delovima grada. Menadžer za energetiku grada Pirota, Bojan Ivković, kaže da problemi nastaju usled izvođenja radova, gradilište je “živo”, i to su očekivani problemi.

Gradski menadžer za energetiku, Bojan Ivković, kaže da je u čestom kontaktu sa privatnim partnerom i da je upoznat sa svim problemima koji se javljaju. Čine se maksimalni napori da se oni izbegnu, ali usled pojedinih radova, koji su u završnoj fazi, dolazi do ispadanja sistema i pojedine ulice su u mraku, kao što je to slučaj ovih dana u Ulici Berilovački put, Visočki put i Niškoj ulici.

Specifičan je slučaj u Ulici Pobede gde ne radi jedna sijalica. Reč je o “slepoj” ulici sa stešnjenim prolazom, što pričinjava veliki problem, naročito deci. Na taj problem nam je ukazao naš sugrađanin, Miroslav Stavrić. On je svojevremeno sam kupio sijalicu i kabal i sve je bilo u redu. Ali, od trenutka zamene novom sijalicom nastali su problemi. Bojan Ivković kaže da je upoznat sa slučajem i da nastoji da se reši u što kraćem roku. Međutim, s obzirom da je reč o fabričkom kvaru na sijalici neophodno je da je zameni ovlašćeni serviser, a to do sada nije učinjeno, mada je izvođač radova upoznat.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker