Sport

Radnički Pirot i zvanično pojačan šestoricom talentovanih kineskih omladinaca, dvojica reprezentativci Kine

Radnički Pirot, tačnije omladinski pogon Belih,  na maestralan način predstavio je svoja nova pojačanja u omladinskoj ekipi. Boje Radničkog će u drugom delu sezone braniti sledeći igrači: Yang Chenyu, Wei Changsheng, Wang Hongzhi,Yang Shaochen,Li Shuaihu, i Yao Xuchen. Dva od novih šest igrača Radničkog su i aktuelni reprezentativci Kine ispod 19 godina. Radi se o fudbalerima Yang Chenyu i Wei Changsheng. To su isti igrači koji su boravili i prošle jeseni u Pirotu, kada su zadobili simpatije svih Piroćanaca.


Kao što je i već poznato svi igrači dolaze iz kluba Hebei CFFC, a ugovor je potpisan do kraja sezone.

Trener omladinaca Radničkog, Bratislav Mitrović ne krije da je zadovoljan dolaskom kineskih igrača.

– Imali smo prilike da dobro upoznamo sve igrače iz Kine kada su boravili u Pirotu od septembra do novembra prošle godine. Radi se o pravim profesionalcima, a takođe i o igračima koji će doneti potreban kvalitet našem timu. Zahvalio bih se i upravi jer je uspela da na vreme registruje igrače, pošto smo došli u situaciju da imamo premali broj fudbalera na treningu, nedovoljan za ozbiljno takmičenja kakva je omladinska Super liga Srbije.


Dva od novih šest igrača Radničkog su i aktuelni reprezentativci Kine ispod 19 godina. Radi se o fudbalerima Yang Chenyu i Wei Changsheng.

– Upravo tako. Sam taj detalj dovoljno govori da možemo malo hrabrije da udjemo u prolećne bitke. Mi smo ove sezone i pored slabijih takmičarskih rezultata u seniorski tim lansirali Mijalkovića koji je bio standardan u poslednjih pet kola, najmlađeg debitanta u istoriji kluba 16-godišnjeg Kamenovića, i Đorđevića koji je takođe debitovao. Cilj omladinske škole i jeste da pravi igrače za prvi tim, ali je i neophodno da naši najtalentovaniji igrači imaju dobar tim u kome mogu da se razvijaju i da se ravnopravno bore protiv ostalih klubova iz omladinske Super lige – rekao nam je trener Bratislav Mitrović.

Radnički trenutno u svojim redovima ima čak 3 reprezentativca, u seniorima je reprezentativac Makedonije ispod 21 godine, desni bek Filip Stojanovski.

Tvorac projekta saradnje kineskih klubova sa srpskim klubovima gospodin Darko Marić, čovek u koga kineski klubovi imaju ogromno poverenje kratko je za naš portal izjavio.
– Pirot će vrlo brzo postati glavni turistički centar jugoistočne Srbije, a sportska saradnja poput ove je pravi iskorak u tom cilju. Targetirati kineski turistički potencijal i pritom malo snažnije afirmisati sve ono što Pirot i Stara planina mogu da ponude sigurno će u najskorijoj budućnosti doneti dobre rezultate – završio je Darko Marić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker