Gradska hronika

Prva intervencija Komunalca zbog snega ove sezone, na Regionalnu deponiju stiže oprema za postrojenje sekundarne separacije otpada

Radnici JP “Komunalac” imali su jutros prve intervencije ove sezone, bez obzira što se ne radi o većim snežnim padavinama. So je bačena na ključnim saobraćajnicama i mostovima rekao je, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić posle sastanka sa direktorima javnih preduzeća u gradu. Govoreći o Regionalnoj deponiji Vasić kaže da se uskoro očekuje početak ugradnje opreme postrojenja za sekundarnu separaciju otpada, s obzirom da je počelo isporučivanje opreme.

“Imamo dovoljnu zalihu soli, ekipe su spremne i potpisani su ugovori sa firmama koje imaju mehanizaciju. Pored toga jesenja sadnja drveća je u toku, oko 150 sadnica je zasađeno, očekujemo još 300 do kraja ove sezone, a mi smo preko Gradske uprave raspisali javnu nabavku za 600 sadnica. Što se tiče Regionalne deponije imaćete priliku da vidite, uskoro, početak ugradnje opreme za postrojenje za sekundarnu separaciju otpada, s obzirom da su prvi kamioni sa opremom počeli da stižu. Zadali smo rok do kraja ove godine, ali verovatno će to postrojenje početi da funkcioniše u proleće sledeće godine u punom kapacitetu”- izjavio je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker