Kultura

Promovisna zbirka rep pesama – “VuKjaKlija”

U Organizaciji Doma kulture Pirot, u čitaonici Narodne biblioteke u Pirotu, održana je promocija “repoezije” Boška Ćirkovića – Škaba. Na promociju zbirke pesama popularnog repera, pod nazivom “VuKjaKlija”, došli su isključivo mladi, ljubitelji rep muzike i obožavaoci popularnog repera. Moderator književne večeri bio je Vladimir Veljković.

Za svoju zbirku pesama Boško Ćirković Škabo, naslovljenu jednom neobičnom igrom reči “VuKjaKlija”, kaže kroz osmeh da je fantastična jer je on napisao. Većina tih pesama je snimljena u formi rep pesama, a u suštini to je poezija kako je rekao.

“Meni je oduvek bila ideja da tako nešto uradim, još od pre jedanaest godina kada sam izdao solo album, koji se zvao “deset dina glasa na matrici” i označavao deset godina od kako smo snimili prvu pesmu kao “Beogradski sindikat”, i to je bila prva strofa koja se našla na nekom izdanju koju sam ja napisao i snimio i onda sam izbacujući taj album izbacio prateću knjigu sa tim strofama, celim pesmama, sve ikada što je izašlo na bilo kakvom zvaničnom nosaču zvuka. Svi u “Sindikatu” se trudimo oko tih reči, obraćamo pažnju, jer to je suština za nas, više nego sama muzička podloga, i oduvek mi je bila ideja i san da objavim knjigu. U međuvremenu sam izdao još jednu zbirku za album “Dva vuka”, koju je izdao “Vulkan”, a pre dve godine je izašla zbirka “Odmetnost”. Zapravo, mi sve vreme tako i pišemo pesme, da mogu da funkcionišu i na papiru”- izjavio je Škabo.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker