IZBORI 2023.

Prof. dr Ratko Ristić, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije Dveri i Zavetnika došao u Pirot da podrži listu Ujedinimo Pirot – Poks –Zavetnici

Redovni profesor Šumarskog fakulteta iz Beograda, prof. dr Ratko Ristić, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije Dveri i Zavetnika došao je u Pirot da pruži podršku listi Ujedinimo Pirot – Poks –Zavetnici i kandidatima Vladimiru Stojanoviću i Milošu Todosijeviću.  Prof. dr Ratko Ristić  bio je čest gost Pirota 2018. godine kada je organizovan najveći ekološki pokret u Srbiji za odbranu reka na Staroj planini. 

Prof. dr Ratko Ristić  podsetio je na 2018. godinu  i organizovanje  prvog ekološkog skupa  u cilju odbrane reka Stare planine. “Svi treba da znaju da je to prvi veliki ekološki skup u Srbiji. Ja sam često  boravio na Staroj planini i kao profesor Šumarskog fakulteta sa svojim studentima i kao istraživač. Imam veliki broj prijatelja i u Pirotu i na Staroj planini” – rekao je profesor Ristić.

On kaže da je ovoga puta došao da se predstavi  kao kandidat za gradonačelnika Beograda i kandidat za narodnog poslanika Skupštine Srbije, kao i da podrži svoje priijatelje, Vladimira Stojanovića ispred Srpske stranke Zavetnici i Miloša Todosijevića ispred Poksa, kao prvog i drugog  na listi Ujedinimo Pirot – Poks –Zavetnici.

“Vladimir Stojanović je kandidat za gradonačelnika Pirota, ja znam da je ovde gotovo 20 godina jedna, već etablirana vlast i da je krajnje vreme da dodje do određenih promena i do preraspodele vlasti  jer nije dobro ni za jednu zajednicu, ni za jedan grad, ni za jednu opštinu a ni za jednu državu da se isti profil vlasti tako dugo održava na bilo kom nivou” – rekao je prof. dr  Ratko Ristić.

Potrebno je da u Pirotu  dođe do preraspodele vlasti kako bi se iskoristili svi pirotski potencijali, ocenjuje Ristić. On smatra da su potencijali veliki ali da nisu u dovoljnooj meri stavljeni u funkciju svih građana.

“Moram da naglasim da se vi naslnjate na najveće zaštićeno prirodno područje u Srbiji, to je Park prirode Stara planina sa 1.142 km2 koji će vremenom postati nacionalni park. Tamo je neverovatan potencijal za eko turizam, za planinski turizam, za skijaški turizam, ribolovni turizam, različite forme poljoprivredne proizvodnje, vrhunsko stočarstvo pre svega u domenu ovčarstva i proizvodnje kvalitetnog mleka i sireva.” Ristić je podsetio da se pirotski kačkavalj nekada služio u lancu Hilton hotela širom sveta  kao i da je ovo područje neverovatan potencijal za organsku proizvodnju hrane.

Prof. dr Ristić smatra da potencijal nije dovoljno  iskorišćen i da bi gard Pirot trebalo da bude najveći korisnik svih  mogućih potencijala Stare planine i da je potrebno da nova gradska vlast Pirota učin sve da sva udaljena sela od Senokosa preko Slavinje, Jelovice, Širokih luka, Jelovice, Arbinja, poveže s gradom i olakša život lokalnom stanovništvu koje još uvek obitava tamo ali i da Piroćancima i svim  zainteresovanim turistima iz Srbije i čitavog sveta približi taj prostor.

On kaže da je došlo je vreme da se naprave kvalitetni pomaci na teritoriji grada Pirota  i apelovao na građane Pirota da podrže koaliciju Ujedinimo Pirot, Vladimira Stojanovića, prvog na listi i Miloša Todosijevića, drugog na listi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker