Obrazovanje

Priznanja za OŠ “8. septembar”

Povodom 140 godina Učiteljskog društva Niš na svečanoj akademiji nagrađene su učiteljice i direktorka OŠ „8.septembar“. Priznanja su dobile učiteljice Snežana Savić i Danijela Nikolić, kao i direktorka škole Olgica Najdanović.

-Učiteljica Snežana Savić, koja je dobila plaketu, je vedra i vredna osoba. Voli decu i uživa radeći sa njima. Veoma profesionalno mereći srcem pristupa svakom zadatku. Svakom učeniku pristupa individualno težeći najpre da mu razvije ljubav ka sticanju znanja, a potom i da znanje prihvati i primeni .U odeljenju neguje timski duh i isti pokazuje u okruženju. Sa roditeljima sarađuje i gradi partnerski odnos.Uspeh njenih učenika na raznim poljima to potvrđuje. Ličnim primerom ispoljava pouzdanost, iskrenost, doslednost i poštenje. Zato je poštovana među kolegama, generacijama učenika i roditelja. Dobar je saradnik sa lokalnom zajednicom, uvaženi član raznih timova i učesnik u realizaciji mnogobrojnih projekata. Višegodišnji je član Učiteljskog društva Niš. Otvorena je za saradnju i učenje. Stalno se stručno usavršava. Spremno prihvata sve izazove učiteljskog poziva i uspešno ih rešava. Zahvaljujući svom radu i angažovanju dobitnica je opštinskog priznanja „Sveti Sava“ sa zlatnikom i opštinskog priznanja Diploma ,,Sveti Sava “ kao član Stručnog veća nastavnika razredne nastave. Snežana je prosvetni radnik koji voli i ceni svoj posao. Vodi računa o duhu, politici i rejtingu škole i održava visoke standarde svojim kvalitetima koji služe za primer.


Rezultati rada sa učenicima su zapaženi ne samo u školi već i u gradu, regionu i državi.
*Moto učiteljice Snežane je: ,, Ja nisam rođena ,,samo da podučavam“, rođena sam da inspirišem druge i da nikad ne odustanem; čak ni onda kada sam suočen sa izazovima koji izgledaju nemogući.“ U prisustvu mnogobrojnih zvanica direktorki škole Olgici Najdanović uručena je zahvalnica za saradnju i podršku društvu. Takođe je bio zapažen i rad učiteljice Daniele Nikolić na literarnom konkursu „Budućnost obrazovanja – ključ u rukama učitelja“ i dobio je pohvalnicu-saopštili su iz ove škole.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker