Kultura

Premijera “Novogodišnje želje” – Zabavno i poučno, drugarstvo iznad svega

Posle dve godine pauze danas su deca predškolskog i školskog uzrasta ponovo uživala u novogodišnjoj pozorišnoj predstavi namenjenoj njima. Predstava, koja je rađena prema tekstu Milice Živković, u režiji Zorana Živkovića Žuće, danas je premijerno izvedena u Narodnom pozorištu Pirot. Ovaj komad rađen je u koprodukciji Udruženja dramskih umetnika “Tantijema” i pirotskog Narodnog pozorišta.

Pozorišna sala u Pirotu bila je skoro do poslednjeg mesta ispunjena. Deca su uživala i pomno pratila priču, što se moglo videti na osnovu njihovih reakcija. Reditelj, Zoran Živković Žuća, kaže da cilj jeste bio da se mlada publika zabavi, ali, pre svega edukuje.

“Jednostavno, želeli smo da deca nešto više nauče o drugarstvu, prijateljstvu, o tim društvenim mrežama koje su preplavile i njih. Želeli smo da pokažemo koliko je važno da imaju opipljivog druga, koga mogu da zagrle, da sa njim razgovaraju, nego da imaju prijatelje na društvenim mrežama koji, zapravo, nisu stvarni prijatelji. Čim im se nešto ne dopadne oni vas ostavljaju, blokiraju i ostanete bez prijatelja. Mislim da je sve bilo lepo, da su dečica uživala i nadam se da će i ostali pirotski mališani uživati u ovoj predstavi do kraja godine” – rekao je Živković.

Mlada i veoma ljupka glumica pirotskog Pozorišta, Milica Filić, koja u komadu igra vilu Nelu, kaže da je imala izuzetno zadovoljstvo da radi na ovoj dečjoj predstavi.

“Ovo mi je prva dečja predstava koju sam radila i tako se poklopilo da bude baš za Novu godinu kada je posebna euforija oko svega. Deca su ozbiljna publika i imala sam mali strah od njihovih reakcija i od svega što će nam kasnije reći. Susreli smo se u garderobi i njihove reakcije su sjajne. Super je što su izvukli neku pouku i poruku da je drugarstvo najvažnije, što smi i hteli da im kažemo predstavom, a i lepo je što su se zabavili i mislim da smo napravili pun pogodak”.

Predstava će se igrati i narednih dana prema sledećem rasporedu:

Četvrtak, 22. decembar u 11:30 i 13 časova

Petak, 23. decembar u 11:30 i 13 časova

Ponedeljak, 26. decembar u 11:30 i 12:45

U utorak 27. decembra u pirotskom Pozorištu prva predstava je od 09:45, druga od 11 časova. Istog dana od 17 časova predstava će biti odigrana i u Dimitrovgradu od 17 časova.

U četrvtak u Pirotu na programu su tri izvođenja novogodišnje predstave – od 11, 13 i 15 časova.

U predstavi igraju: Aleksandar Radulović – Deda Mraz, Aleksandra Stojanović – vila Ela, Milica Filić – vila Nela, Danijela Ivanović – glavna vila, Aleksandar Aleksić – novinar.

Ulaznice po ceni od 250 dinara mogu se kupiti na blagajni Pozorišta.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker