IZBORI 2023.

Predstavnici liste Ujedinimo Pirot – Poks – Zavetnici pozvali građane da umesto mržnje i nasilja izaberu prosperitet i dalji razvoj grada

Na završnoj konferenciji koju su organizovali predstavnici liste Ujedinimo Pirot – Poks – Zavetnici,  još jednom su  pozvali građane Pirota da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 4. Oni podsećaju Piroćance da na ovim izborima glasaju između mržnje i nasilja i daljeg razvoja i prosperiteta grada. 

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Stojanović istakao je da je izuzetno zadovoljan načinom na koji je ova lista vodila kampanju ali ne i načinom na koji su kampanju vodili pojedini  predstavnici opzicije koja zastupa određenu grupu birača.  „Kada govorimo o kampanji koju su vodili neki drugi kandidati možemo reći da i nije bila korektna, našli smo se na stubu omalovažavanja i provokacija. Zahvalan sam svim građanima koji su nam ukazali poverenje i koji će nam poverenje ukazati na izborima 17. decembra. Mi smo jedna odgovorna koalicija koja stremi patriotizmu i očuvanju našeg grada. Stojanovića je zahvalio i svim kandidatima iz koalicije Ujedinimo Pirot koji su doprineli da kampanja bude fer.

Miloš Todosijević, predsednik Gradskog odbora Poksa i odbornički kandidat, ocenio je da je kampanja pojedinih protivničkih kandidata bila prljava. „Kamanja je bila odvratna od strane nekih političkih subjekata koji su učestvovali. Sa toliko primitivizma ne pamtim da je neko vodio političku kampanju do sada. Žalosno je što su naši sugrađani u ovoj kampanji gledali neku vrstu rijalitija u najgorem smislu te reči“ – rekao je Todosijević i dodao da je zabrinajavajuće ako se takva atmosfera rijalitija nastavi i posle izbora.

„Ako se ovo nastavi štetu neće imati političari koji su učestvovali u kampanji nego naši sugrađani. Zato smatramo da  će rezultat koalicije Ujedinimo Pirot biti posledica čestitosti i u direktnoj vezi sa perspektivom našeg grada, da se nakon 17. decembra nastavi život u demokratskoj atmosferi i u atmosferi međusobnog uvažavanja i poštovanja“ – rekao je Todosijević.

Milan Petrović, odbornički kandidat liste Ujedinimo Pirot istako je da  je ova koalicija vodila čistu kampanju uprkos uvredama i neistinama koje su plasirane. „Nazivali su nas klevetnicima, lažnom opozicijom, okupatorima, nasilno su pomerali naše aktiviste sa štandova, lažirali naše aktivnosti i širili dezinformacije na društvenim mrežama jer im je to nažalost jedino preostalo u njihovom političkom sunovratu“ – kaže Petrović.

On je pozvao građane da dobro razmisle kome daju svoj glas u nedelju 17. decembra, da li onima koji propagiraju mržnju, uvrede i verbalno nasilje, ili onima koji časno  i pošteno predstavljaju svoj politički program za bolji razvoj Pirota u duhu političke demokratije. „Oni koji se samo retorički zalažu protiv nasilja  pokazali su da su najveći nasilnici  i manipulatori“ – kaže Petrović.

On kaže da će po svim istraživanjima lista pod brojem 4 odneti ubedljivu pobedu na izborima i pozvao  građane da glasaju za pobednike – listu Ujediimo Pirot – Poks – Zavetnici, na čelu sa Vladimirom Stojanovićem kao budućim gradonačelnikom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker