Gradska hronika

Poznati pirotski brendovi u emisiji RTS-a “Znanje imanje” – nedelja, 11 časova

Ove nedelje, 23. januara, deo emisije “Znanje imanje” prvog programa RTS-a, koja počinje u 11 časova, posvećen je Pirotu. Naime ekipa ove popularne emisije interesovala se za poznate pirotske brendove – peglanu kobasicu, pirotski kačkavalj, obišla je Mlekarsku školu i nekoliko poljoprivrednih gazdinstava, ali nije izostalo ni interesovanje za kulturu.

peglana kobasica boemska potkovica

Prilikom boravka u Pirotu ekipa RTS- a posetila je Dalibora Tošića, vlasnika restorana “Boem” koji uspešno realizuje projekat “Boemska potkovica” i nastoji da unapredi proizvodnju tradicionalne pirotske peglane kobasice kroz izgradnju komore za sušenje. Treba reći da je Boemska potkovica, registrovanog proizvođača peglane kobasice, Dalibora Tošća jedini proizvod iz Pirota koji je dobio nacionalnu oznaku “Čuvarkuća”.

Naša sugrađanka i novinarka RTS-a , Silvana Tošić, veoma je uspešna u svojim kreacijama sa etno motivima pirotskog ćilima, pa će i o tome biti reči, a Božićna škola folklora, Borivoja Stojanovića, umetničkog rukovodioca Doma kulture, takođe, nije ostala nezapažena.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker