Gradska hronika

Postavljen GIGANTSKI KRST iznad Pirota!

Na Četvrtom kilometru, na vidikovcu iznad grada, postavljen je gigantski krst visine čak 14 metara i širine šest metara. Postavljanje ovog krsta blagoslovila je crkva, a osveštao ga je sveštenik Živko Milović. Inicijator postavljanja je Piroćanac Srđan Minić, a za izradu gigantskog krsta od drveta – belog bora, bio je zadužen Dušan Živković, poznat po tome što je samoinicijativno napravio čitavo izletište Brod bar, ali i vidikovac Čavćin kamik kod sela Crvenčevo.

Po Živkovićevim rečima, posebno je bilo delikatno postavljanje krsta odnosno njegovo podizanje, za šta je bila angažovana teška mehanizacija, dok je sama izrada trajala dva dana.

Inače, pomenuto izletište Brod bar, osim ogromnog broja posetilaca iz Pirota, Bele Palanke, Niša, postalo je zanimljivo i pirotskim vrtićima, kao svojevrsna nastavna baza za boravak u prirodi, pa su tako mališani iz vrtića Zmaj, sa vaspitačicama i roditeljima, u okviru njihovog projekta pod nazivom “Drvo”, sasvim logično, obišli izletište Brod bar, na oduševljenje svih mališana koji su se posebno oduševili skulpturama Viteza Koje i drugih životinja.

Osim mališana, Brod bar je postao hit i među penzionerima pa su ga tako nedavno posetili članovi Gradske organizacije penzionera GOP, koji su, uz muziku i neizbežno kolce, takođe uživali u čarima ovog fenomenalnog mesta.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker