Lokalna samouprava

BROD BAR – hit izletište ovog leta u Pirotu: Grad Pirot će podržati dalji razvoj ovog mesta, kao i obnovu svetinje

Gradonačelnik Pirota danas je, sa narodnom poslanicom Oljom Petrović, predsednikom crkvene opštine Draganom Krasićem, starešinom Pazarske crkve ocem Miljanom Panićem, kao i Dejanom Ranđelovićem, gradskim većnikom zaduženim za Mesne zajednice, obišao izletište Brod bar, ali i Crkvu Svetog Ilije, za koju se pretpostavlja da potiče iz 15. veka, a čiju obnovu je, kao i izgradnju izletišta, pokrenuo mladi i vredni meštanin sela Crvenčevo – Dušan Živković.

Gradonačelnik Vasić je čestitao Dušanu i njegovim prijateljima koji mu pomažu, na inicijativi, na tome što je uredio samoinicijativno izletište koje je bilo najpopularnije ovog leta, ali i što je zajedno sa Stefanom Lazarevićem krenuo u uređenje zaboravljene svetinje – Crkve Svetog Ilije, koja je bila potpuno urušena i urasla u trnje, a sada se polako “diži iz pepela”, i već na proleće bi trebalo da zasija punim sjajem, posle decenija propadanja.

-Ja javno želim da čestitam Dušanu i njegovim saradnicima što su svojim ličnim angažovanjem napravili predivno izletište koje je bilo najposećenije ovog leta. Pozivam ostale ljude da svojom aktivnošću, svako svoje mesto pretvori najboljim za život. Tako će i Pirot biti najbolje mesto za život a to nam je svima nama zajednički cilj. Ovde smo došli da vidimo kakva je pomoć lokalne samouprave potrebna, pre svega kada je reč o pritupnom putu, možda i oko regulacije reke. Takođe me veoma zainteresovala njegova aktivnosti na obnovi crkve. Želimo da Grad Pirot obnavlja svetinje i da svako mesto gde su bile ili su i dalje svetinje, budu mesta gde će se sastajati ljudi-poručio je gradonačelnik Vasić.

Dušan Živković je kazao da je presrećan što je dobio podršku grada i gradonačelnika Vasića.

-Ono što je učinio gradonačelnik za bolji život u gradu, tako sam i ja ovde na jednom mikro-nivou doprineo da je ovo mesto bolje za život. Zbog toga sam zaista presrećan a i posebno zbog toga što je Grad izrazio spremnost da pomogne u uređenju pristupnog puta ka izletištu i u svim drugim aspektima gde je potrebna finansijska pomoć, a mi ćemo nastaviti da ulepšavamo ovo mesto, ali i da radimo na našoj svetinji koja treba da se “digne iz pepela” i višedecenijskog zaborava-kazao je Živković za PV.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker