Srbija

Pojačana kontrola vozača autobusa i teretnih vozila. Od početka godine u saobraćajkama poginulo 45, povređeno 1.334 osoba!

Pripadnici Uprave saobraćajne policije od  danas, 13. februara do  19. februara sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije. Tokom akcije, koja se istovremeno realizuje u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Akcenat je na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontroli prevoza tereta, kao i kontroli ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa. Pored toga, Uprava saobraćajne policije će narednih dana sprovesti akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, s obzirom na to da se zbog državnog praznika, Dana državnosti, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u zemlji.

Aktivnosti u kontroli saobraćaja biće usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja, u prvom redu upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenje brzine, nepropisno preticanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Uprava saobraćajne policije apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja i ujedno skreće pažnju na to da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 45, a povređena su 1.334 učesnika u saobraćaju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker