Srbija

Pojačana kontrola saobraćaja od 14. do 20. juna

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će od 14. do 20. juna obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije. Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).policija

Od subote, 17. juna, u 12 časova, do nedelje, 18. juna, u 12 časova, širom Evrope biće realizovan takozvani „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

U prvih pet meseci ove godine iz saobraćaja je isključeno 23.500 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i 1.150 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala, na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, MUP apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker