Ljudi velikog srca

Počeo treći Festival filantropije

Beograd, 30. jun 2020 – Treći Festival filantropije zvanično je otvoren juče i trajaće do 4. jula na online kanalima filantropske platforme dobrocinitim.rs, kao i na društvenim mrežama dobročinitim. Pirotske vesti jedan su od medijskih sponzora ovog jedinstvenog događaja.Ove godine, Festival je otvoren humanitarnim takmičenjem Filantropski BizKviz, koji je okupio više od 60 predstavnika kompanija, medija i nevladinih organizacija, a prihod prikupljen od ove manifestacije namenjen je Zadužbini Ilije M.Kolarca.

festival filnatropije

Treću godinu zaredom, Festival filantropije nastoji da podigne svest o davanju, filantropskom nasleđu, dobrotvornim aktivnostima i kolektivnim akcijama kroz brojne interaktivne i obrazovne aktivnosti u cilju unapređenja kulture davanja u društvu.

Festival će obuhvatati brojne onlajn aktivnosti kao što su:

  • Srpska filantropska tura, koja će prestaviti najznačajnije srpske zadužbine

  • Leksikon filantropije, koji će građani kreirati pričama o filantropiji

  • Online koncert mladih muzičara u organizaciji časopisa Mitzy Magazine

  • Prikupljanje čepova u okviru akcije „Čep za hendikep“,

  • Facebook kviz koji otkriva “Kom srpskom dobročinitelju ste najsličniji”

  • Prikazivanjem online predstava za decu “Kako rastu veliki ljudi” i “Marko Kraljević i Musa Kesedžija”

Poslednjeg dana festivala građani će biti pozvani da se uključe u dobrotvorne akcije organizacija civilnog društva izborom aktivnosti koju žele da podrže putem platforme dobrocinitim.rs, kako bi individualno doprineli da kultura davanja postane navika. U tom cilju, posebno su dizajnirani stikeri za telefonski platforme i svakodnevnu komunikaciju. Program Festivala filantropije može se pronaći na sajtu dobrocinitim.rs.

Festival filantropije je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju dodatno čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Festival filantropije realizuje u skladu sa ciljevima Saveta za filantropiju predsednice Vlade Republike Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker