Kultura

Počeo 23. Sajam knjige i grafike u Pirotu

Danas, 18. marta, u Pirotu je počeo 23. Sajam knjige i grafike u organizaciji Doma kulture u saradnji sa Narodnom bibliotekom i uz podršku Uprave grada. Direktor Doma kulture u Pirotu, Miško Ćirić, kaže da je Sajam počeo mesec dana kasnije u odnosu na prethodne godine, a zbog epidemijske situacije održava se na otvorenom prostoru na gradskom trgu ispred Doma kulture.

“Postavili smo tri šatora i tu se nalazi dosta knjiga renomiranih izdavača. Nije onako kako smo želeli da bude, jer u zatvorenom prostoru je sasvim dugačije, ali u svakom slučaju ovde na trgu će biti mnogo posetilaca. Želeli smo da ne prekidamo tradiciju kada je održavanje Sajma u pitanju. Kao što znate, prošle godine smo imali dva sajma, sada ovaj Sajam u nešto skromnijem izdanju, ali nadam se da će naredni biti bolji” – izjavio je direktor Ćirić.

I ove godine Sajam će imati propratne manifestacije, dodao je Ćirić. Skoro svake večeri održavaće se književne večeri, jedino će izostati aktivnosti za decu, kada su učenici, kako je to bilo ranijih godina, imali priliku da se druže sa piscima.

U nedelju, 20. marta, umesto književne večeri biće odigrana monodrama “Knjiga o Milutinu” u sali Doma Vojske od 19 časova, koju izvodi, popularni glumac, Nenad Jezdić. Na kraju Sajma, u subotu 26. marta u 12 časova, je dodela sajamskih priznanja i nagrada za kratku priču.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker