Lokalna samouprava

Počelo asfaltiranje centralne ulice u selu Izvor

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je obišao radove na asfaltiranju glavne ulice u selu Izvor, gde je, po njegovim rečima, proteklih godina mnogo toga urađeno.

selo izvor iz vazduha

-Do pre nekoliko godina selo Izvor je imalo velikih problema sa vodosnabdevanjem, to je bio jedna od prvih zadataka koje smo rešavali. Sada Izvor ima kvalitetno i dobro vodosnabdevanje. Zatim je problem bio kanalizacija, to je uvedeno, bili su to zaista obimni radovi jer je napravljeno i malo postrojenje za preradu otpadnih voda samo za selo Izvor. Putevi su bili prilično degradirani, prošle godine smo asfaltirali jedan deo puta, sada se asfaltira druga faza u dužini od oko 550 metara, vrednosti radova je 13.5 miliona dinara. U prošlosti je renovirana i crkva. Zahvaljujem se meštanima na dobroj saradnji jer bez dobre saradnje sa meštanima i Mesnom zajednicom teško da mogu da se realizuju blagovremeno investicije poput ove. Mislim da polako izvor pretvaramo u selo koje je sasvim dobro za život-kazao je Vasić.

Direktor JP za planiranje i izgradnju Grada Slaviša Svilarov istakao je da su izvođači radova firma Trejs.

-Skinuta je prethodna asfaltna podloga, urađen je iskop zemlje, izvršeno tamponiranje, uređeni trotoari, biće ukupno asfaltirano oko 3.500 kvadratnih metara. Očekujemo da do petka, subote, ova investicija bude privedena kraju-kazao je Svilarov.

Miroljub Tošić, predsednik MZ Izvor zahvalio se na razumevanju gradonačelniku Vasiću, direktoru Vodovoda i kanalizacije, meštanima koji su bili strpljivi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de