Gradska hronika

Počela rekonstrukcija dela Takovske ulice

Početkom građevinske sezone rekonstruisane su trotoarne površine u Takovskoj ulici kao i desna strana iz pravca Guševice. Tada je obećano iz Gradske uprave da će tokom leta početi i rekonstrukcija leve strane kao i presvlačenje kolovoza do Ustaničke. Ovih dana počeli su radovi. 

Trotoari u ovoj ulici bili su verovatno jedni od najneprohodnijih u gradu. Veliki broj stanara i đaka, svakodnevno prolazi tim trotoarom koji je zbog ranijih građevinskih radova na podzemnim instalacijama, ali i zbog korenja stabala, bio gotovo neprohodan.

Šest starih stabala biće izvađeno, a biće zasađeno osam mladih stabala. Trotoari će se obložiti behaton pločama, a kolovoz od Guševice do Ustaničke biće presvučen novim slojom asfalta.

Do kraja godine planira se i uređenje ulice 7.juli, čemu se stanari zgrada nadaju poslednjih par godina. 

P.V.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Posečeno je pet velikih stabala platana, a posadiće osam mladih?! Mogu i osamdeset mladih “kišobrana” da posade, njima će trebati trideset i više godina (!) da postignu funkciju kakvu su imala ova “stara” stabla! Svo zelenilo u gradu se sistematski uništava i sade neke žalosne forme, a sve pod maskom tobožnje rekonstrukcije trotoara! Poštedite zelenilo, gradski oci, jer behaton ploče ne proizvode kiseonik, ne smanjuju zagađenje vazduha, ne snižavaju temperaturu niti prave hlad!!!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker