Ljudi velikog srca

Pirotski Deda Mraz – deda Stanko, zbog korone i bezbednosti mališana, odlučio da ove godine ostane u “civilu”

 

Sedamdesettrogodišnji Piroćanac Stanko Jovanović, popularni pirotski Deda Mraz, ove godine, teška srca, doneo je odluku da, nakon 45 godina, zbog korone ne obuče kostim Deda Mraza. Kako kaže, na ovakav potez se odlučio zbog činjenice da je nemoguće kao Deda Mraz održati distancu, posebno od mališana, pa će ove godine mnogi najmlađi Piroćanci biti uskraćeni za fotografisanje na gradskom trgu sa popularnim Stankom Deda Mrazom.

deda mraz pirot korona

Zdravlje dece, ali i roditelja mu je bilo najvažnije u ovom trenutku, pa je zbog toga, deda Stanko, koji 45 godina uveseljava generacije Piroćanaca, odlučio da ovu godinu preskoči, a kako kaže, već naredne godine će nastaviti sa svojom tradicijom.

Popularni Deda Stanko za Pirotske vesti kaže da je u 45 godina “dedamrazovanja” uveseljavao generacije Piroćanaca, često i po nekoliko generacija jedne porodice, često je na trg izvodio razne domaće životinje, koje gradski mališani retko imaju prilike da vide, poput magarice Vide, magarice Vendi, ali i ovce i druge domaće životinje.

Deda Stanko je, kako je u više navrata kazivao, odrastao u siromašnoj porodici, u oskudici, sa svojim braćom i sestrama u mnogočlanoj porodici oskudevao je u mnogo čemu. Zbog toga je i odlučio da dobar deo svog života provede uveseljavajući mališane,  ulepšavajući im novogodišnje praznike.

Evo jednog videa iz arhive Pirotskih vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker