Reportaža

Stanko Deda Mraz – četiri decenije veseli pirotske mališane

Stanko Jovanović, poznat generacijama Piroćanaca i kao Stanko – Deda Mraz, već četiri decenije pirotske mališane uveseljava i razgaljuje uoči novogodišnjih praznika. Sada već sedamdesetogodišnji pirotski Deda Mraz za Pirotske vesti kaže da je kao mali, bio sedmo dete u porodici, siroče, da je sanjao da za Novu godinu dobije poklone, i da ga je to kasnije motivisalo da, kada već on sam nije mogao da uživa kao dete u čarima novogodišnjih praznika, to priušti generacijama pirotskih mališana.

-Ja sam bio sedmo dete u porodici, siroče. Živeli smo u nemaštini i jedva sastavljali kraj sa krajem. Sanjao sam kao mali da pred svaku Novu godinu dobijam sa braćom i sestrama poklone, ali naši roditelji to nisu mogli da nam priušte. Zbog toga sam pre četiri decenije počeo da uveseljavam mališane u Pirotu jer znam kako je teško živeti u nemaštini, a svaki osmeh na licu deteta mene ispunjava čini presrećnim-kaže najpoznatiji pirotski Deda Mraz.

Jednostavno, dodaje, želeo sam da pružim bar malo zadovoljstva, osmeha i sreće, koju ja u detinjstvu nisam imao, mališanima ovde u Pirotu.

Kako kaže, dešava se da ima fotografije sa tri generacije jedne porodice.

-Neretko se dešava da baka donese slike sa mnom na kojima sam sa njenom decom, a sada i sa unucima- navodi pirotski Deda Mraz.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker