Gradska hronika

Muke pirotskog Deda Mraza – ne može da nađe zamenu. Niko ne želi da bude Deda Mraz

 

Naš sugrađanin Stanko Jovanović, poznati kao deda Stanko, gotovo pola veka krajem svake godine oduševljava pirotske mališane prerušavajući se u Deda Mraza. Ovaj posao mu pruža neizmerno zadovoljstvo, ali je ipak, kako kaže za Pirotske vesti, tužan jer još uvek ne može da nađe svog zamenika, a vreme mu je već da ide u penziju, jer ima 73 godine.

-Ništa više nije kao pre, sneg za Novu godinu nije pao od 2012. godine, ali više me brine to što sam poslednjih godina ostao poslednji Deda Mraz. To nije dobro za decu. Nema nažalost ko da me zameni i to me čini tužnim, ali uprkos tome, ja ću nastaviti da uveseljavam mališane prerušavajući se u Deda Mraza sve dok mogu, ili dok se ne pojavi neki mlađi Deda Mraz-kaže deda Stanko.

Da bi neko mogao da bude Deda Mraz, kako kaže Deda Stanko, mora neizmerno da voli decu, a da ga dečji osmeh ispunjava i čini srećnim.

-Ja sam rastao kao siroče, u veoma siromašnoj porodici. Kada sam stasao i počeo da zarađujem, zavetovao sam se da ću ceo svoj život posvetiti uveseljavanju mališana, jer ja osmeh kao dece nisam tako često imao na svom licu-kaže deda Stanko.

Deda Stanko sa svojim saradnikom – pirotskim fotografom Džimom

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker