Lokalna samouprava

Pirotska Toplana već sada spremna za novu grejnu sezonu

Kapitalne investicije koje je JKP “Gradska toplana” u Pirotu realizovala prethodnih godina, kada je pored izgradnje “Energane Senjak” u potpunosti zamenjena toplovodna mreža, umesto starih kotlarnica instalirane su automatske podstanice i, najnovije, prelazak na komprimovani tečni gas, danas na najbolji način daju očekivane rezultate. Najbolji primer je minula grejna sezona koja je protekla bez i jedne havarije, a redovni remonti novih, kvalitetnih postrojenja ne iziskuju velika ulaganja. Bratislav Ćirić, direktor Toplane kaže da se predano radilo i tokom leta i da ne treba brinuti oko isporuke toplotne energije u novoj sezoni.

“Ono što je karakteristično sa ovogodišnjim remontom smo počeli odmah posle završetka grejne sezone. Naš tehnički sektor je maksimalno bio angažovan u tom periodu kako bi sistem što ranije bio spreman za grejnu sezonu. Pre desetak dana kompletan remont podstanica u gradu je završen. Ostala je jedino kotlarnica “Senjak” gde se rade dodatna ispitivanja. Taj posao će za samo nekoliko dana biti završen i mi ćemo potpuno biti spremni za novu grejnu sezonu. Nastojali smo da ove poslove završimo ranije jer se ne može predvideti kakva će situacija biti sa aktuelnom epidemijom” – izjavio je Ćirić.

bratislav ciric direktor toplane

Početkom ove godine Toplana je umesto mazuta počela da koristi komprimovani tečni gas s obzirom da je izgradila nova postrojenja za upotrebu ekološkog i ekonomičnijeg energenta.

” Većih zahvata na novim instalacijama za upotrebu gasa nije bilo. Završili smo redovna ispitivanja koja su pokazala da je celokupan sistem u odličnom stanju, a on je još uvek pod garancijom. Želim da istaknem da trenutno radimo na izgradnji toplovoda “Senjak”. Novi toplovod koji počinje od Škole “Mladost” prema Drugom ringu obuhvatiće sve objekte koji se grade na tom potesu. Toplovod je dužine oko 250 metara, a vrednost radova, koji bi trebalo da budu završeni do početka grejne sezone, je 6,5 miliona dinara. Ovaj posao Toplana realizuje iz sopstvenih sredstava” – rekao je direktor Bratislav Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker